Дрогобицька солеварня – переможець у відборі Українського культурного фонду

Проєкт“Створення комплексної програми ревіталізації Дрогобицької солеварні та прилеглої території” переміг на конкурсі ґрантів від Українського культурного фонду у програмі “Інноваційний культурний продукт”. Проєкт був поданий ГО “Прорив-місто”. У підготовці проєктної пропозиції взяли участь ГО “МетаЛаб” (м. Івано-Франківськ) та Агенція економічного розвитку PPV knowledge network (м. Львів).
Створення комплексної стратегії ревіталізації Дрогобицької солеварні та прилеглої території дасть можливість розробити деталізовану архітектурну концепцію розвитку солеварні та прилеглої території й середньострокову стратегію розвитку підприємства, враховуючи не тільки виробничий потенціал, а й можливість розвитку сфери креативних індустрій, туризму та доступного для мешканців міста громадського простору, який є відсутній у цій частині міста.
Слід сказати, що багато споруд на території підприємства не використовуються, а відреставрувавши/відремонтувавши їх, можна було б створити нові культурні простори (галереї, музеї, зал для подій тощо) та офіси для пдіприємців у сфері креативної економіки. Враховуючи наявність поблизу пам’ятки ЮНЕСКО, можна було б очікувати на значний потік відвідувачів культурних просторів.
Джерело: Дрогобиська солеварня https://www.facebook.com/Drohobychsaltplant/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *