Борислав підписав Меморандум з Державним фондом енергоефективності

8 квітня, міський голова міський голова Борислава Ігор Яворський підписав Меморандум про співпрацю між Бориславською міською радою та державною установою «Фонд енергоефективності».

Фонд енергоефективності – державна установа, яка надає інструменти для термореновації багатоквартирних будинків з ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирного будинку).

Підтримка Фонду полягає у наданні грантів та запровадженні комплексних технічних рішень з енергоефективності будівель з врахуванням кращих європейських практик. В результаті їх реалізації співвласники таких будівель зможуть не лише заощаджувати кошти на комунальних послугах, а й підвищити рівень комфорту і якості свого життя. Діяльність Фонду фінансується за рахунок коштів Держбюджету України, фінансової підтримки ЄС та уряду Німеччини.

Метою Меморандуму є налагодження тісної співпраці та консолідація зусиль, які спрямовані на підтримку ініціатив щодо енергоефективності, впровадження інструментів стимулювання і підтримки здійснення заходів з енергоефективності будівель та енергозбереження, зокрема в житловому секторі – повідомляє пресслужба Бориславської міської ради.
Основними формами співпраці є проведення спільних нарад та круглих столів для пошуку шляхів найефективнішої реалізації мети, проведення навчань, семінарів, круглих столів, інших форм публічного обговорення та висвітлення актуальних питань, надання методичних рекомендацій представникам ОСББ, реалізацію соціальних та інших проектів.
В рамках заходу представникам міст презентували Програму підтримки модернізації багатоквартирних будинків «Енергодім», яка передбачає надання безповоротної фінансової допомоги на заходи з енергоефективності для ОСББ. Часткове відшкодування витрат на заходи з енергоефективності становить 40% вартості прийнятних заходів/робіт для пакету «Легкий» та 50% для пакету «Комплексний». Розмір відшкодування на енергосертифікацію та обстеження інженерних систем – до 70%.
Детальніше тут: https://eefund.org.ua/programa-energodim
Нагадаємо, що борг Бориславтеплоенерго перед поставщиками газу – 26 млн. грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *