У Бориславі планують об’єднання двох спортивних шкіл в одну

У Бориславі функціонує два спортивні заклади – Дитячо-юнацька спортивна школа, яка перебуває у підпорядкуванні відділу освіти, та КП «Дитячо-юнацька спортивна школа «Атлант» – у підпорядкуванні відділу молоді й спорту. У Дитячо-юнацькій спортивній школі займається приблизно 500 учнів, у ДЮСШ «Атлант» – 150.
25 березня, у Бориславській міській раді відбулася нарада щодо їх об’єднання та щодо визначення органу управителя з метою оптимізації закладів спеціалізованої позашкільної освіти спортивного профілю. Найперша причина об’єднання –  необхідність покращення умов вихованцям спортивної школи “Атлант”.
Джерело: Бориславська міська рада
Як розповіла заступник міського голови Роксоляна Гарасимів, ДЮСШ «Атлант» до 2014 року була у підпорядкуванні фізкультурного товариства «Україна» і, відповідно, отримувала фінансування. З 2014 року заклад перейшов на фінансування з бюджету міста: «Зараз зали, де спортсмени займаються пауерліфтингом та важкою атлетикою, не мають постійного опалення, а обігріваються лише перед тренуваннями. Впродовж останніх декількох років, школа «Атлант» працювала над забезпеченням спортивного інвентарю, діти, які там займаються, показували хороші результати на різних змаганнях. Але ми розуміємо, що умови для занять спортом є дуже важливими, тому розглядаємо варіант приєднання «Атлант» до ДЮСШ. Дитячо-юнацька спортивна школа має достатню площу для розміщення секцій та бере на себе зобов’язання переобладнати необхідні місця, відповідно до вимог того чи іншого виду спорту. Ми ставимо для себе завдання покращити умови для занять фізичною культурою з метою формування здорового способу життя у нашої молоді».
Тренерсько-викладацький склад обох шкіл буде збережено.
Відкритим ще залишилось питання щодо визначення органу управління реорганізованим закладом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *