Пригоди стебницького сміття у Бориславі

Сьогодні, 11 березня, у Бориславі активісти затримали сміттєвоз, який збирався заїхати на міське сміттєзвалище. Дозвільних документів у них не було. На місті затримання працювали правоохоронці.

Як виявилось, це був сміттєвоз Меденицького МПП “ЄРЛ”. Згідно показів шофера сміттєвоза працівникам поліції, прибрати вулиці Стебника їх попросив Карпяк І.І. До бориславського звалища їх супроводжувала машина. Ось що чоловіки сказали про ситуацію, що склалась: “МПП “ЕРЛ” обслуговує Меденицьку громаду. Договори на захоронення сміття має зі Стрийом та Миколаєвом. Ми би могли завезти сміття і в Стрий, і в Миколаїв. Але нам сказали їхати за супроводом, тож ми подумали, що все домовлено. У Миколаєві за вивантаження цього сміттєвоза треба було б заплатити близько 10 тис. грн.”. (На Миколаївському сміттєзвалищі вивантаження однієї тонни сміття коштує 1 тис 100 грн).

Отже, Карпяк І.І. ішов на ризик, коли обрав стратегію підкинути сміття “де ближче”.

Цікаво лише, чи цей ризик мав підгрунтя у вигляді попередніх домовленостей. Якщо так – наскільки неофіційна ціна скиду на бориславське звалище є нижчою за офіційну ціну в Миколаєві? І якщо так – значить охоронці муніципальної варти вже раніше допускали нелегальні проникнення сміттєвозів на бориславське сміттєзвалище.

 

До речі з ФОП Карпяк І.І. Бориславська міська рада нещодавно домовилась про надання послуги тимчасового перевезення сміття.

 

Детальніше про стихійне сміттєзвалище біля Стебника, створене ФОП Карпяк І.І. –  тут: https://drogmedia.net.ua/2021/03/11/sty-hijne-smittyezvaly-shhe-bilya-stebny-ka-vstanovleno-vy-nuvattsiv/

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *