У Бориславі призначено тимчасового перевізника сміття

У Бориславі призначено тимчасового перевізника ТПВ.
З 5 березня 2021 року змінено виконавця послуг та визначено фізичну особу – підприємця Карпяка Ігоря Івановича –  тимчасовим виконавцем послуг до часу визначення переможця конкурсу із вивезення побутових відходів на території міста Борислав – повідомляє прес-служба Бориславської міської ради.

5 лютого ТзОВ ДВ «Еко-світ» повідомило Бориславську міську раду про дострокове розірвання угоди на перевезення сміття. Про причину невиконання своїх обов’язків говорив виданню “Нафтовик Борислава” керівник відділу житлово-комунального господарства та будівництва міської ради Олег Левицький: “Судячи з їхнього звернення, проблема не в доїзді, а в тому, що не замінили на сміттєвозах гуму на зимову, тож скати «лисі», техніка зовсім не підготовлена до зимового періоду. Але вважаю, основна причина, мабуть, в тому, що «Еко-світ» хотів  підняти тарифи на послуги, однак міська рада на це не пішла, адже зараз для мешканців і так нелегка ситуація із оплатою за комунальні послуги”.

Щодо питання необхідності підняття тарифу керівник “ДВ Екосвіт” звертався до членів виконкому вже не вперше. Адже тариф 8 грн. – завідомо збитковий. Тож цікаво, скільки часу управлінцям вдасться втримумати цей тариф та економити тим самим кошти бориславців.

 

У всякому разі тариф можна буде підвищити лише при наявності постійного перевізника. Призначення нового перевізника – довготривалий процес: у межах трьох місяців відбудеться  конкурс, який і визначить надавача послуг з прибирання міста.

У зв’язку із цим Бориславська міська рада просить не робити попередньої оплати за послугу із вивезення побутових відходів, а у разі виникнення будь-яких питань щодо надання послуг із вивезення побутових відходів – звертатися до офісу на вул. Трускавецькій, 125 (колишній офіс ТзОВ «ДВ-Екосвіт»).

Залишається загадкою, куди тимчасовий перевізник буде вивозитиме сміття . Адже Львівська екоінспекція склала припис КП “Еко-місто” і забаронила користуватись звалищем до усунення недоліків. Можемо припустити, що тут на допомогу поспішить створена ще у 2019 році фірма “Грінера Борислав”. На її рахунку немає жодних приписів. Тому міський голова підпише угоду про оренду, і Карпяк Ігор матиме куди вивозити сміття. Ми ж не можемо порушувати Закони… Можемо навіть припустити, що “Грінера Борислав” буде вимагати від Карп’яка Ігора кошти за скид бориславського сміття на бориславське звалище. Але це лише припущення.

 

Так чи інакше, сміттєзвалища вважаються стратегічними обєктами. Це означає, що орендар має право загородити оредовану ділянку і робити з нею що завгодно: встановлювати свої тарифи на захоронення, не допускати на територію посторонніх осіб, в тому числі – журналістів, громадських активістів.

Можемо припустити, що охоронець Грінери і наглядач за роботами з впорядкування на заробітній платі Грінера, про яких ішлось у скандальному договорі,  – не допустять шахрайства та корупції. Але це, також, лише припущення.

Також можемо припустити, що Василянський залишить містові свої контейнери, якими було замінено старі (квадратні, такі як збереглись на цвинтарях). Бо інакше у міста не залишиться іншого виходу, аніж віддати під збір мішаного сміття нові контейнери для сортування, що чекають своєї участі на території ЖЕК №4 по  вул. Бандери.

 

На фото – очищення сміттєвих майданчиків від нагромадження твердих побутових відходів у лютому 2021. Для цих робіт було залучено техніку КП “Еко-місто”, НГВУ “Бориславнафтогаз” та техніку приватних підприємців. Вивантажувати наявні у Бориславі контейнери механічним способом -буде можливо лише спеціалізованими сміттєвозами зі спеціальними захватами даних контейнерів.
Юлія Гасій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *