Нові обмеження для закладів громадського харчування: роботу злів знову заборонено

  •  
  •  
  •  
  •  
Відділ економіки ДМР звертає увагу керівників закладів громадського харчування на нові правила карантину та обмеження, які затверджено міською комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 5 серпня 2020 року.
Суб’єктам господарювання, що здійснюють діяльність у сфері громадського харчування заборонено прийом відвідувачів у залах та приміщеннях.
Обслуговування громадян дозволено проводити на літніх майданчиках, терасах з дотриманням наступних правил:
- забезпечення безпечної відстані між столиками не менше 1,5 метра;
- за одним столиком можуть розміщуватися не більше чотирьох осіб (без врахування дітей до 14 років);
- меню або розміщується на вході, або має бути зроблено з такого матеріалу, який дозволить його продезінфікувати. Можливий варіант одноразового або електронного меню;
- використання багаторазового посуду можливо тільки при забезпеченні його миття при високій температурі в посудомийній машині;
- столові прилади повинні бути в індивідуальних упаковках.
Усі співробітники перед початком роботи повинні проходити перевірку температури тіла. Якщо температура вище 37,2 або є симптоми ГРВІ, працювати такому співробітнику заборонено.
При вході у заклад громадського харчування повинно бути організовано місце для обробки рук антисептиком.
У місцях скупчення людей, на підлозі повинна бути розмітка — для дотримання в черзі дистанції не менше 1,5 метра.
Заборонено роботу дитячих кімнат і зони самообслуговування, приготування страв на відкритих кухнях.
Крім цього, в закладах громадського харчування заборонено проводити свята, банкети, майстер-класи та будь-які публічні заходи за участю більше 10 осіб.
Адміністрація закладу громадського харчування повинна забезпечити:
- наявність рідкого мила, антисептиків і паперових рушників у санвузлах(використання багаторазових рушників заборонено);
- вологе прибирання виробничих приміщень поверхонь на літніх майданчиках, місць контактів рук клієнтів і співробітників не рідше ніж кожні дві години, а також перед початком і наприкінці зміни;
- централізований збір використаних засобів індивідуального захисту і паперових серветок в окремі урни.
Також, суб’єктам господарювання рекомендовано розмістити у закладі Правила для відвідувачів:
- потрібно обробити руки антисептиком перед входом на територію закладу;
- обов’язково дотримуватися соціальної дистанції у 1,5 метра;
- заходити і пересуватися територією кафе чи ресторану можна тільки в масці, а ось сидіти за столом можна без неї;
- забороняється стояти в черзі всередині ресторану (в т.ч. у вбиральнях).
Вищевказані обмеження діють включно до 31 серпня 2020 року або до особливого розпорядження.
Фото Слово і Діло

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *