Бориславське сміттєзвалище знаходиться поблизу Губич. Тому люди сортують!

Запуск системи роздільного збору твердих побутових відходів у Бориславі продовжується і найбільш активними у цьому процесі є губичани. Так, завдяки перемозі на обласному конкурсі проєктів місцевого розвитку, громада цьогоріч закупила та отримала 12 нових контейнерів, інформують у Бориславській міськраді.

Проблемою збору та захоронення твердих побутових відходів мешканці мікрорайону Губичі переймаються найбільше через те, що саме поблизу їхньої території знаходиться міське сміттєзвалище. Тому близько двох років тому губичани взялися самотужки втілювати власний задум – роздільне сортування ТПВ. Відтоді на головній вулиці району (Дрогобицькій) вздовж дороги вже встановлено 19 контейнерів для збору пластику та скла, розповідають в міськраді.

Щоб підтримати і продовжити хороший початок, було вирішено використати чергову можливість та подати на конкурс проєкт «Запровадження системи роздільного збору твердих побутових відходів в мікрорайоні «Губичі» м.Борислава шляхом закупівлі та встановлення контейнерів для сортування ТПВ» загальною вартістю 125 180 грн.. Головний розробник проєкту – орган самоорганізації населення «Квартальний комітет «Губичі» (голова Тарас Багрій).

За ці кошти проєктом було передбачено закупівлю шести контейнерів для скла і стільки ж – для паперу. Станом на сьогодні ємності для роздільного сортування уже доставлено до Борислава.

«Покращення стану довкілля та рівня життя мешканців Борислава можливе завдяки підвищенню їх екологічної культури та забезпеченню відповідних умов для роздільного сортування ТПВ шляхом придбання спеціальних контейнерів, – пояснює міський голова Ігор Яворський. – Ми вдячні тому свідомому ядру громадян, які зробили перший крок, стали прикладом для інших та не зупиняються на досягнутому».

Відповідно до умов конкурсу, проєкт реалізовується на умовах співфінансування з обласного (62 590 грн.) і міського (37 490 грн.) бюджетів, а також із залученням фінансових (12 600 грн.) та нефінансових (12 500 грн.) внесків громади.

Також в міськраді додають, що м. Борислав, смт. Східниця, с. Попелі та с. Ясениця-Сільна реалізовують спільний проєкт із впровадження системи роздільного збору твердих побутових відходів, який став переможцем конкурсу Програми підтримки співробітництва територіальних громад на 2019 рік. Проєктом передбачено закупівлю 253 контейнерів для роздільного сортування ТПВ (пластик, папір, скло), які будуть розподілені між учасниками пропорційно.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *