НЕ ДОПУСТИЛИ!

У Трускавці власники квест-кімнати не допустили членів спеціально створеної комісії оглянути приміщення їхнього розважального закладу на наявність засобів протипожежної безпеки.

На Львівщині фінішувало комісійне обстеження півсотні квест-кімнат. Перевірки були зумовлені жахливою трагедією у Польщі, де в одній із таких кімнат загинуло під час гри 5 підлітків. Тож в курортному місті на доручення голови Львівської облдержадміністрації створили спеціальну комісію, яка повинна була проінспектувати квест-кімнати оздоровниці на наявність у них засобів пожежогасіння та систем пожежної автоматики. До складу комісії увійшли: представники Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Нацполіції, служби у справах дітей, відділу молоді та спорту, сектору з питань цивільного захисту міськради. Очолив комісію заступник міського голови Олексій Балицький. За словами чиновника, на момент перевірки його особисто не було на місці, оскільки перебував з робочим візитом у Львові, однак із протоколом, складеним членами комісії, ознайомлений. Дізнатися представникам комісії про реальний стан справ у квест-кімнаті в Трускавці вдалося не багато – власники двох таких розважальних кімнат в оздоровниці на момент здійснення перевірки закрили свої заклади. Тож оглянути їх не вийшло.
– Звичайно, в мене є припущення чому власники вдалися до таких дій. Однак ми скличемо та проведемо ще одну перевірку і маємо сподівання, що цього разу потрапимо всередину, – повідомив пан Балицький.
Тож чи слід після таких дій керівників квест- кімнат в курортному місті проводити у них своє дозвілля – питання безпеки особисто кожного.

Тим часом, за інформацією керівника ГУ ДСНС України у Львівській області Юрія Кагітіна, на Львівщині результати перевірки понад 50 квест-кімнат далеко не втішні – у деяких закладах не було навіть елементарного вогнегасника. «На жаль, жодна квест-кімната не зверталася до органів держнагляду і контролю щодо відповідних дозвільних документів, тобто жодної декларації безпеки не було подано і не зареєстровано. Серед типових порушень, які були виявлені – відсутність систем пожежної автоматики щодо виявлення пожежі, евакуаційного освітлення і знаків безпеки, первинних засобів пожежогасіння, тобто банальних вогнегасників. Звісно, що недоліки, які були виявлені в багатьох квест-кімнатах, несуть небезпеку відвідувачам», – підкреслив пан Кагітін. Власники проінспектованих закладів у місячний термін мають усунути виявлені там недоліки.

Для довідки. Квест-кімната – вид розваг, гра, де учасники повинні спільно виконати низку завдань у замкнутому просторі. Зазвичай команду з 2-5 людей зачиняють в квест-кімнаті і їм дається певний час на те, щоб розгадати всі загадки, котрі приведуть до ключа, щоб вийти із кімнати. Це можуть бути різного роду головоломки, кодові замки, загадки з підказками, тощо.

Наталя Зелена

Медіа Дрогобиччина, № 2 (49)

Фото з мережі, ілюстративне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *