На Шолом-Алейхема облаштують стоянку та… нові торгові місця?

На останньому засіданні виконавчого комітету Дрогобицької міської ради було прийнято рішення про облаштування автостоянки на вулиці Шолом — Алейхема.

На території, відведеній під паркову, встановлять обмежувачі руху та паркомат для сплати за паркування автомобіля.

Згідно зі схемою влаштування тимчасової автостоянки, стоянка облаштують вздовж вулиці Шолом-Алейхема від перехрестя «вул. І.Мазепи – вул. Шолом-Алейхема» до перехрестя «вул. Шолом-Алейхема – вул. Малий Ринок», – про це інформує прес-служба міської ради.

У повідомленні прес-служби на сайті ДМР вкладено план-схему, де поруч з майбутньою автостоянкою зображено й схему розміщення місць для торгівлі

Ми запитали у керівника КП Дрогобицький ринок чи дійсно торгівля залишиться на Шолом-Алейхема і що робити підприємцям, які роками там здійснюють діяльність?

“Нами вже визначені місця, які будуть запропоновані підприємцям. Це й торгові місця в середині ринку, який знаходиться в центральній частині міста, а також місця, які вже облаштовані у мікрорайонах: на вулиці Пилипа Орлика чи Грушевського. Сподіваємося, що підприємці дослухаються до цих пропозицій і нам спільно вдасться надати місту більш цивілізованого вигляду”, – прокоментував для “Варто” Володимир Білоган, керівник КП “Дрогобицький ринок”.

Торгівля на Шолом-Алейхема залишається.

На місці, де зараз знаходяться “шанси”, встановлять чергові тимчасові споруди, тобто МАФи

Підприємці, які продають овочі та фрукти на Шолом-Алейхема, вимагають від влади гарантій та інших, еквівалентних місць, де б можна було продовжувати здійснювати діяльність.

Оксана Котик, підприємець, керівник ГО “СПІЛКА ПІДПРИЄМЦІВ ДРОГОБИЧЧИНИ”: “З адміністрацією ринку контактуємо. Обіцяють, що без місць не залишимося, якщо це буде так, то люди, зрештою, згодні. Але якщо люди будуть без місць, то конфлікт гарантовано. Підприємці просто так не підуть, бо це добробут наших родин та податки в місцеву казну”.

***
На сайті міської ради ще у 2018 році була зареєстрована петиція про облаштування на вулиці Шолом-Алейхема сучасного паркінгу.

https://e-dem.in.ua/drohobych/Petition/View/40

Петиція отримала необхідну кількість голосів і була розглянута на черговому засіданні виконкому.
Зараз на цій вулиці знаходиться базар, де з автомобілів продають овочі та фрукти.

Однак про облаштування нових місць для тогрівлі та тимчасових споруд не йшлося. Виключно про облаштування стоянки.

Про це у себе на фейсбуці написала авторка петиції, редакторка газети “Медіа Дрогобиччина” Марія Кульчицька:

Ти пишеш петицію, а вони користають. На Шолом-Алейхема, де має постати парковка, знов собі придумали якісь торгові місця. Тобто, тих, хто там продає – виселити, а натомість собі свої точки поставити? Цинізм зашкалює. Бо! Йшлося ВИКЛЮЧНО про парковку. Виключно щодо парковки віддавали свої підписи підписанти петиції. А не про те, щоб одних забрати, і звільнити місця для інших, “своїх” бізнесів. То треба мати талант – кожну громадську ініціативу спаскудити. І якщо тепер ті, хто там торгує, збунтують – їх можна буде зрозуміти і підтримати. Рейдерство, не інакше”.

Джерело  Варто – Галицькі новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *