Обдурити і сироту, і державу: у Трускавці квартиру для сироти купили за завищеною ціною

Дрогобицька місцева прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом неналежного виконання ремонтних робіт у квартирі, придбаній за державний кошт для дитини-сироти на вул. Стуса, 9-Б у Трускавці, – про це повідомила прес-служба Львівської прокуратури.

Дрогобицькою місцевою прокуратурою внесено відомості до ЄРДР за ознаками вчинення службовцями Трускавецької міської ради кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).
Встановлено, що вказані особи, скориставшись службовим становищем, шляхом завищення вартості виконаних ремонтних робіт, здійснили у січні цього року розтрату 133 тис грн.
Кошти призначались на ремонт квартири, що була придбана Трускавецьким органом місцевого самоврядування для дитини-сироти.
Однак, дотепер ці ремонтні роботи ще не повністю виконані.
Максимальний термін покарання, передбачений санкцією статті – 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо,  що першими цю тему висвітлили журналісти газети «Джерела Трускавця».

Журналісти з’ясували, що трускавецький виконком уклав дві угоди з дрогобицьким  підприємцем Марією Михайлишин щодо ремонтів у квартирах. Однак роботи здійснював субпідрядник – Степан Галайда.

Квартиру на вул. Стуса, 9-Б купили у житловому комплексі «Зелений двір». Начальник Управління комунального майна міськради Ольга Сегер уклала акти купівлі-продажу з особою, що мала право власності на помешкання. І, якщо вартість одиниці площі, за якою реалізував квартири забудовник, становила  в середньому 10 тис грн за кв м, то управління придбало квартири за майже 13 тис грн за кв м. Більшу частину необхідних для цього коштів місто отримало від держави, решту – дофінансували з бюджету, у тому числі й проведення ремонтних робіт. Вони мали бути завершені до нового року – в одній з квартир ремонт триває досі.

Як повідомила секретар міськради ради Наталія Пономаренко, підписуючи акт купівлі-продажу начальник Управління комунального майна Ольга Сегер не догляділа, що у квартирах відсутнє газопостачання, тим самим порушивши вимогу щодо наявності у помешканнях усіх комунальних послуг. Газ до квартир, які знаходяться на 10 поверсі, підключи тільки минулого тижня! Тобто міська рада «запорола» покладений на неї державою обов’язок – квартири дітям-сиротам мали бути надані під ключ!

Невиконання цих вимог наприкінці грудня минулого року зафіксувала виїзна комісія, очолювана Володимиром Лисом, керівником Служби у справах дітей Львівської ОДА.

А щодо вартості придбаних помешкань, яка щонайменше на 30% є більшою за  ціну забудовника, то тут, мабуть, спрацювало відоме корупційне гасло «свій до свого по своє». Подейкують, що до зведення комплексу «Зеленого двору» мають стосунок депутати міськради від «Свободи» Юрій Наконечний і Богдан Габшій, які належать до більшості трускавецького мера”, – йдеться у матеріалі “ДТ”.

Джерело – Варто – Галицькі новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *