У Дрогобичі обмежено використання поліетиленових пакетів у торгівельних мережах міста

Виконавчий комітет Дрогобицької міської ради 20 листопада прийняв рішення щодо обмеження використання поліетиленових пакетів у торгівельних мережах міста.
Про це повідомляють у відділі економіки ДМР.

Суб’єктам господарювання сфери торгівлі і послуг рекомендують пропонувати покупцям альтернативу використанню одноразових поліетиленових пакетів, а саме: біологічні полімерні чи паперові пакети, багаторазові торбини тощо.

З цього приводу у відділі економіки ДМР планують шляхом укладення меморандуму з торгівельними мережами міста Дрогобича провести спільні заходи, спрямовані на відмову від поліетиленових пакетів та використання альтернативних екобезпечних пакувальних матеріалів.

Після супермаркетів ідею відмови від поліетилену будуть поширювати серед магазинів, ринків та суб’єктів роздрібної торгівлі.

Водночас відділу освіти ДМР, відповідно до рішення виконавчого комітету, доручено провести просвітницьку роботу серед школярів щодо негативного впливу на довкілля використання синтетичних пакувальних матеріалів та переваг використання екобезпечної тари, зазначили в прес-службі мерії.

 

Варто додати, що  нещодавно від поліетиленового упакування відмовились у Львові та у Славській ОТГ. А загалом наразі 33 країни світу, серед яких Франція, Італія, Румунія, Монголія, Кенія, Мадагаскар заборонили використання пластикових пакетів, ще 53 країни ввели часткову заборону або податок на пакети, а Комітет Європарламенту з навколишнього середовища взагалі проголосував за заборону в Євросоюзі з 2021 року використання одноразових пластикових виробів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *