Виведемо Борислав на чисту воду

У вівторок, 16 жовтня, в Бориславі відбудеться брифінг щодо катастрофічної ситуації з водопостачанням у місті. Активісти, науковці, фахівці-інженери і прості бориславці кличуть пресу та громаду під стіни міської ради, щоб розповісти про стан справ, можливі шляхи вирішення ситуації, а також тиск на них через діяльність на користь міста.

Про це інформує прес-служба УГП

У Бориславі роками проблеми з водою: її днями і тижнями нема, вона непридатна для споживання, люди у багатоквартирних будинках змушені купувати питну воду або їздити за нею у довколишні села. А попри те, ціна води у Бориславі – чи не найвища на Львівщині: понад 26 грн за м. куб.
Понад 3 місяці тому ситуацію почали досліджувати представники Української Галицької Партії. Мешканець Борислава, сам батько двох дітей, Віктор Кравцов здав воду з двох мікрорайонів міста на аналіз до львівської незалежної лабораторії. Висновок категоричний: вода непридатна до споживання.

Активісти написали з десяток запитів і звернень до різних владних і державних органів, проаналізували відповіді, зібрали підписи майже тисячі мешканців міста і передали їх ОДА, залучили до справи екологів, фахівців із водопостачання, згуртували громаду. Разом вони зрозуміли: проблему вирішити реально.
Але міська влада Борислава на пропозиції співпраці не йде. Навпаки: на Віктора Кравцова, який очолив боротьбу за чисту воду для Борислава, почався тиск з боку керівництва. Адже чоловік працює в міській раді.
Натяки і погрози про звільнення, перекриття можливості виступити у місцевих радіо чи газеті… Усе це непрямо, підкилимно, словом, ось яка вона – політика в галицькому містечку обласного значення!

У своїй заяві “Тиск і погрози активістам – тепер і в Галичині” Львівська обласна організація Української Галицької Партії 12 жовтня заявила: зупинятися її активісти в Бориславі не будуть. І ще раз закликала владу до співпраці заради майбутнього Борислава і здоров’я його дітей.

16 жовтня активісти, фахівці з водопостачання, еколог та представники громади організовують брифінг під стінами міської ради. Початок о 12.00.
Запрошуємо ЗМІ і всіх зацікавлених. Ми готові розповісти про все, що дізналися, про те, як вирішити проблему, і навіть скільки приблизно це буде коштувати. І ми розповімо про це. Бо люди мають право на чисту воду і мусять знати правду.

Участь у брифінгу візьме еколог, фахівець із якості води Володимир Погребенник, очільник Інституту міста Дрогобич Володимир Кондзьолка, голова осередку УГП в Бориславі Віктор Кравцов, мешканці міста.

Час:
12.00, 16 жовтня 2018 року
Місце:
м. Борислав, вул. Шевченка, 42
перед входом до міської ради.
Додаткова інформація за телефоном: 0976713492.
Відеозвернення Віктора Кравцова: https://youtu.be/Ca0iMrtByFo

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *