На Дрогобиччині формують тероборону. Охочих запрошують записуватися до лав

З 1 січня 2022 року в державі розгортаються сили територіальної оборони. У адмінстративних межах Дрогобицького району сформовано район територіальної оборони. На разі йде формування кадрового складу тероборони та безпосередньо батальйону. Про це повідомили в Дрогобицькій райдержадміністрації.

У середу, 26 січня, голова Дрогобицької РДА Степан Кулиняк провів робочу зустріч з командиром батальйону територіальної оборони району Сергієм Філіповим, а також командиром військової частини А 1108 Олегом Дідіченком та заступником військового комісара Іваном Штурипітою.

У межах зустрічі строни обговорили етапи формування тероборони у районі,  що вже зроблено, а де потрібно прискоритись.

Серед основних питань – це розміщення підрозіділів тероборони району та формування самих батальйонів з числа військовослужбовців.

Приміщення, де розмістять частину підрозділів, визначене. Однак для того, щоб обладнати його під вимоги військових – необхідна буде підтримка місцевих органів самоврядування.

Комплектування добровольчих формувань територіальної оборони здійснюється на добровільній основі – службою за контрактом у резерві. Тож усіх охочі – вже можуть вступати до лав, звернувшись до Дрогобицько-Бориславського об’єднаного районного військового комісаріату за адресою вул.Т. Шевченка, 25, тел. +38 (03244)2-16-43.

Нагадаємо, що сили територіальної оборони розгортаються на виконання вимог нещодавно прийнятого Закону України «Про основи національного спротиву». Так, у кожній області та районі нашої країни повинні бути утворені військові частини Сил територіальної оборони Збройних Сил України – це новий вид військ. Від того, як буде організована їх робота на місцях, в нашому випадку у Дрогобицькому районі, залежатиме як виглядатиме територіальна оборона України в цілому, особливо в час посиленої російської агресії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *