“Крайній захід”: борги за інсулін можливо погасять за рахунок премій

У Дрогобичі склалася критична ситуація із безкоштовним забезпеченням інсулінозалежних.
Про це інформує прес-служба Дрогобицької міської ради.
“У випадку відсутності до 30 жовтня фінансування з державного бюджету для забезпечення безкоштовним інсуліном хворих на діабет дрогобичан, місцева влада вимушена буде вдатися до крайнього заходу та перекрити заборгованість перед аптечними закладами міста за рахунок преміального фонду виконавчих органів ДМР. Такі заходи допоможуть не лише перекрити заборгованість перед аптеками, яка виникла у зв’язку з відсутністю коштів з держбюджету, а й відновити видачу ліків інсулінозалежним!” – зазначають в мерії.
Також в прес-службі додають, що у понеділок, 8 жовтня, у Дрогобицькій міській раді відбулася зустріч міського голови Дрогобича Тараса Кучми з представниками аптечних мереж, які провадять свою діяльність у Дрогобичі. Участь у зустрічі також взяли заступник міського голови Дрогобича Василь Качмар та начальник відділу охорони здоров`я ДМР Володимир Чуба.
Під час зустрічі Тарас Кучма повідомив, що станом на сьогодні у Дрогобичі склалася критична ситуація з видачею інсуліну хворим на цукровий діабет, оскільки аптечні заклади відмовляються відпускати інсулін через заборгованість перед ними з державного бюджету.
Нагадаємо, що Програма із забезпечення безкоштовним інсуліном хворих на цукровий діабет є державною і фінансування цієї Програми також повинно бути гарантоване з державного бюджету, однак держава забезпечила неповне фінансування, через що у всіх регіонах України виникла критична ситуація із видачею інсуліну.
Як зазначив начальник відділу охорони здоров`я ДМР Володимир Чуба, станом на сьогодні заборгованість перед аптечними закладами Дрогобича становить 352 тис. грн. Вже до кінця цього тижня за рахунок субвенції аптекам буде відшкодовано 117 тис. грн. і тоді, ймовірно, аптечні заклади відновлять видачу інсуліну.
«Якщо до 30 жовтня кошти з державного бюджету не надійдуть, то ми будемо вимушені винести на розгляд сесії Дрогобицької міської ради, яка запланована на 30 жовтня, проект рішення про відсоткове зменшення премій працівникам виконавчих органів міської ради, керівного складу міської ради та працівників бюджетних установ задля того, щоб покрити борг перед аптеками міста і відновити видачу інсуліну хворим. Ситуація є критичною і ми не можемо залишити людей сам на сам з цією проблемою», — наголосив під час наради Тарас Кучма.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *