Поки грім не вдарить…

У Бориславі на вул. Симоненка 60-Б вже майже півроку стоїть зруйнований каналізаційний колодязь. Мешканці багатоповерхівок б’ють на сполох: туди може хтось впасти!

 

Вздовж будинку під землею проходить каналізаційний колектор районного значення з величезним об’ємом стоків. На поверхні землі було збудоване бетонне кільце заввишки понад метр. Кільце накрите чавунним люком. З часом воно почало руйнуватись: бетон розкришився і залишилось тільки металеве армування, на якому зараз тримається люк, вагою більше ста кілограм. Арматура під вагою люку прогнулась. Виглядає на те, що все це може впасти в колектор і спричинити забиття трубопроводу побутової каналізації. Колодязь знаходиться неподалік дитячого майданчика.

 

Мешканці неодноразово звертались зі своєю проблемою у “Водоканал” та на “Гарячу лінію” за номером 112. Заклики на допомогу залишились поза увагою.

На початку лютого ними було надіслане звернення на ім’я міського голови Борислава Ігора Яворського. Відповідь була такою: за інформацією головного інженера КП «Бориславводоканал», роботи із демонтажу зруйнованого бетонного кільця оглядового колодязя та встановлення нового бетонного кільця заплановані на квітень 2018 року. Станом на 19 червня роботи не зроблені.

 

У травні мешканці двічі особисто повідомляли І. Яворського про те, що роботи не виконані і проблема досі існує. Очільник міста обіцяв залагодити її в найкоротший термін.

 

Директор КП «Вододар» Ярослав Лопушанськй знає про цю проблему. «Ремонт колектора є масштабною капітальною роботою, яку має виконувати Управління житлово-комунального господарства та енергозбереження. “Вододар” не має на це ні коштів, ні ліцензії».

 

Керівник управління ЖКГ Василь Войтович вважає, що заміну колектора має здійснити все ж КП «Вододар». Паперові баталії продовжуватимуться…

 

Юлія Гасій

Медіа Дрогобиччина, № 11 (41)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *