Борислав: захмарних двісті

Рішення про запровадження електронних петицій в Бориславі вперше було ухвалено в кінці січня цього року на сесії Бориславської міської ради. Прохідною кількістю для реалізації громадських проектів у місті мало бути аж 350 підписів!

28 січня на сесії міської ради депутати розглядали проект про внесення змін до порядку розгляду електронної петиції. Зміни полягали у зменшенні порогу набуття чинності петицій до 150 осіб.

Депутатам наводили приклади різних міст України: і Дрогобича з його 65 голосами, і Самбора з 500 голосами. При цьому не зазначили, що у Самборі від початку 2016 року було подано лише три петиції. Тільки одна з них набрала 500 голосів – бо стосувалась відміни невдалого проекту реорганізації школи в місті. Наступні дві петиції там набрали заледве 100 голосів. На цьому активність самбірчан зупинилась остаточно.

Бориславські депутати дивувались, для чого взагалі цей проект був винесений на сесію. На що очільник Ігор Яворський відповів, що були прохання з приводу цього у соціальній мережі Facebook. Не озвучив тільки, що ці прохання були конкретними. Бориславці вимагали зменшення порогу до 50 голосів. Очевидно, депутати подумали, що навіть 150 голосів – вкрай небезпечно для міста. Бо, чого доброго, громада почне брати активну участь у його розвитку. Просуватиме свої ідеї, почне вказувати, що робити їм, обранцям…

«Не треба цього боятись – заспокоював їх мер. – Однаково петицію ми потім будемо розглядати на сесії. Можемо і 100 поставити. Вважаєте, що 150 замало? Тоді можемо зійтися на 200». На цьому і погодились. Завдяки Дмитру Герману, Руслану Зелінському та Іванні Книш, які озвучили цифру 200 голосів. За це проголосували 23 депутати міської ради.

Юлія Гасій

Медіа Дрогобиччина №7 (37) від 13 – 27 квітня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *