Прибрати швидко і якісно

Залишається тиждень до світлого християнського свята  – Великодня. Цей тиждень, як завжди, обіцяє бути гарячим. Адже кожна поважна галицька господиня просто зобов’язана вимити вікна, випрати фіранки, відпуцувати всі закапелки. А ще ж і паску спекти треба, і пляцків, і ковбаски заготувати, і шинки накоптити! Як все встигнути, особливо, якщо ви – працююча господиня?

У цій статті поведемо мову про перший етап – генеральне прибирання.

Наш співрозмовник – Остап Гишко, керівник клінінгової компанії «Універсальний прибиральник».

– З чого варто розпочинати генеральне прибирання? З миття вікон, шкрябання кухонної фурнітури, чищення кахлю чи прання фіранок? Як в ідеалі має виглядати алгоритм такої роботи – щоб було швидко і якісно?

– Починати потрібно з миття вікон. Але перед тим можна познімати фіранки і закинути їх у пральну машину. Щодо миття вікон, то треба не забувати, що  це, передусім, миття віконної рами, а тоді вже скла. Якщо чисті вікна – чисто все навколо. Це правило.

Взагалі, що таке генеральне прибирання? Це ретельне порядкування тих місць, які потребують уваги.  Найголовніші пункти – це прибирання ванни і туалету, кухні і, звичайно, миття вікон.

Тому після вікон треба зайнятися кухнею і ванною. А тоді вже кімнати. Взагалі в кімнатах не так багато роботи. Це люстри, поверхні меблів, і, мабуть, все. Решта, я думаю, кожного тижня прибирається.

– Можете порекомендувати дієві засоби, з якими скло заблищить, кахель у ванній залишиться без розводів, а кухонна плита і духовка – без кіптяви?

– Що б я порадив? Найперше не “вестися” на маркетингові назви миючих засобів.  Наприклад, кухню, в якій є багато жирних забруднень треба мити лужними засобами ( дивіться на склад засобу на етикетці). Ванні потрібен кислотний засіб, оскільки тут можуть бути кальцієві відклади від води. В туалеті проводять дезінфекцію, тож для цього підійде засіб із активним хлором. Вікна зазвичай миють спиртовими миючими засобами.  

Але в митті вікон головне – це технологія і інструмент: стяжка, шубка, шкребок для скла, мікрофібра для скла. Тоді буде ефект. А не так як у нас дуже часто буває. Помила господиня вікна, а на наступний день впав дощ – і вони знову в плямах. Дощ не може залишати плями, вони виникають від неправильного миття. Після якісного миття вікон, 6 місяців їм має нічого не бракувати.

– Є така приказка: «Жінці, яка працює, іноді вдома теж потрібна жінка». Тобто потрібен хтось, хто зробив би хатню роботу. До кого можна звернутися по допомогу, якщо геть не встигаєш, а чистоту треба навести? Яка вартість таких послуг?

– Це ми зачепили приватне питання. Кожен вирішує сам, чи буде він сам наводити чистоту в домі, а чи візьме когось допомагати.  На заваді вирішенню цього питання дуже часто стає наш менталітет. У багатьох виникають думки типу: «Я сам приберу. Хіба в мене руки криві?», чи в душу лізе оточення «Такі “гнилі”, що не можуть самі прибрати». Майже ніхто не розуміє, що це – важка праця. Для розуміння: середньостатистичну квартиру бригада з 4-ох людей прибирає цілий день.  А господиня сама з таким об’ємом роботи не впорається і за 4 дні, бо в неї немає всього необхідного.

Тому я вважаю, що це вірне питання і його потрібно ставити собі. Чистота є дуже важливою. Це наше здоров’я, це наш успіх, наша репутація. Якщо людина успішна і має будинок, який сама не в змозі прибрати, чи просто не має на це часу, то це нормально.

Тут можна піти двома шляхами: найняти окрему людину чи кілька людей, які будуть прибирати. Але цих людей треба забезпечити всім необхідним – ганчірки, хімія, інвентар. Потрібно за ними ходити, пильнувати і т. ін. Треба все перевіряти.

А можна зробити простіше. Зателефонувати і замовити клінінгову компанію. До вас приїде бригада спеціально навчених людей, у яких виставлений високий рівень стандарту чистоти. Які мають навички і розуміння як правильно, швидко і якісно прибрати ваше помешкання.  Які забезпечені всіма засобами для прибирання. І ви просто кайфуєте. Насолоджуєтеся чистотою.

Вибирати вам. Вартість таких послуг може дуже коливатися, бо однотипних приміщень і забруднень не буває. Кожне окреме прибирання – це новий виклик. Клінери, як лікарі, – лікують приміщення.  Як у лікарів немає однакових людей і хвороб для лікування, так само і в нас із приміщеннями.

Мінімальне замовлення в клінінгу – 500 грн. Вартість одного дня роботи клінінгової бригади з 4 людей коштуватиме від 2500 грн.

 

Від редакції. Контакти співрозмовника

prybyralnyk.org.ua

0935806788

0674791747

Дрогобич, Трускавець, Стрий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *