Аліна Лепак підкорює освітні конкурси

Про таких, як 12-річна трускавчанка Аліна Лепак, кажуть – обдарована від Бога.  Не дивлячись на свій юний вік, школярка пише  глибоку авторську поезію, грає на фортепіано та скрипці, малює, співає, захоплюється природою та дбає про чотирилапих друзів. Однак, крім численних хобі, які допомагають розкривати багатий внутрішній світ дівчини – Аліна демонструє вражаючі результати у навчанні.

Лишень цьогоріч юна трускавчанка здобула низку нагород на престижних конкурсах та змаганнях, і тим самим прославила рідне місто та НВК «СЗШ-гімназія №2», у якій навчається. Так, з авторитетного Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика, семикласниця привезла І місце з його обласного  етапу. Конкурс щорічно проходить за підтримки Міністерства освіти та науки України. Цьогоріч у ньому брали участь представники з-понад 20 країн світу. Такі високі досягнення Аліни – це, безумовно, і наполеглива праця її педагогів, зокрема вчителя української мови та літератури Галини Татаревич. Ще однією вагомою перемогою юної семикласниці на початку грудня є здобуте І місце на 3 етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу ім. Т. Шевченка.  Свої знання Аліна продемонструвала і на конкурсі, який проводила Львівська обласна Мала академія наук учнівської молоді – проектів з географії для учнів 6-8 класів “Моя мала Батьківщина”.  Як зауважує педагог з географії СЗШ – гімназії №2 Галина Ключник, яка допомагала Аліні в підготовці до конкурсу – проект юної трускавчанки був доволі оригінальним та цікавим – “Золотодайна Колхіда на благословенному Підгір’ї”. Саме з ним Аліна виборола почесне І місце. Дослідження Аліни було  присвячене 190-річчю Трускавця. У ньому представлено цікавий матеріал про історію, природу, унікальні ландшафти та екологічні проблеми нашого міста, а також використані авторська поезія і світлини школярки.

Однак і на цьому ще не все. На Всеукраїнському конкурсі «Сурми звитяги» Аліна зуміла вибороти аж дві перемоги – у номінації образотворче мистецтво (а саме графіка), талановита школярка посіла III місце серед численних учасників, а також була нагороджена спеціальною відзнакою за авторське читання – оспівування героїв-сучасників.

Цілеспрямована, наполеглива, завзята, творча та обдарована – так Аліну характеризує її класний педагог Катерина Каралюс. «Дівчинка завжди тягнеться до прекрасного, відмінниця навчання, щира та відкрита. ЇЇ вмінню поєднувати все – багато хто дивується. Окрім успішного навчання Аліна відвідує чимало гуртків, закохана в українську природу, з якої і  черпає натхнення для своєї творчості та сили для підкорення нових вершин. Ми щиро впевнені, що попереду Алінку очікують лиш нові та нові перемоги», – зазначає класний педагог.

Наталя Зелена, Медіа Дрогобиччина №1 (31) від 19 січня

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *