ГОТОВІ ДОПОМАГАТИ

У Дрогобичі до Дня захисту дітей нагородили громадських діячів, чия діяльність пов’язана з допомогою хворим діткам і сиротам. Мабуть, ви чули їхні імена, і вже точно знаєте про організовані ними заходи, але ми хочемо познайомити  вас з ними ближче. Поза всіляким сумнівом, кожен з них вартий окремого розлогого інтерв’ю, проте на разі пропонуємо вам такий формат розповіді.

Леся Татарська

Організаторка мистецьких благодійних заходів, зокрема творчого вечора Ади Роговцевої, кінопоказу “Наш Богдан” та ін.

Пані Леся переконана, що треба любити те, що робиш, тоді все вдаватиметься, і якщо вашим покликанням є допомога іншим, треба спрямовувати свою енергію саме на це.

Найбільше її надихають на таку активну діяльність діти, а спонукає працювати краще – погана медична система, яка, на жаль, не може забезпечити хворих усім необхідним.

Вона вірить, що допомога – це не лише матеріальне, а й духовне скерування, дружня порада й підтримка.

Заходи, які вона організовує, показові, вони спонукають небайдужих долучатися до благодійних акцій. Крім того, про тих, хто потребує допомоги, завдяки цьому дізнаються більше. Навіть якщо на самих заходах не вдається зібрати достатньої суми, то стороння допомога після них все одно зростає.

Пані Леся зазначила, що дрогобицькі активісти ніколи їй не відмовляють, завжди готові сприяти, реалізовувати нові ідеї. Це також надихає активістку  невтомно продовжувати свою працю.

Її порада читачам “Медіа Дрогобиччини”: “Почніть допомагати вже сьогодні, зростайте духовно, змінюйтесь і змінюйте, вірте в добро, ставте себе на місце матері, дружини, родини тих, хто потребує,  пам’ятайте: все завжди повертається сторицею”.

Юрій Волошин

37-річний дрогобичанин, професійний музикант, організатор музичних марафонів зі збору коштів на лікування хворих дітей.

Колись музиканти нашого регіону таким чином збирали кошти для свого колеги. Пан Юрій вирішив, що це чудова ідея, зробив благодійні марафони масштабними. Тепер досить часто в центрі Дрогобича ви можете бачити такі акції.

Його спонукає допомагати те, що і сам є батьком двох діток, тому може зрозуміти біль і потребу батьків, діти яких важкохворі.

Допомогу вже надано 48 дітям на загальну суму близько 700 000 гривень. Всі зібрані у день акції кошти передаються безпосередньо по її завершенні, в присутності представника міської ради та свідків, виключно особисто в руки батькам, родичам чи довіреній особі хворої дитини, що засвідчують відповідні акти.

Юрій Волошин вдячний усім, хто долучається до заходів, попри складні часи, фінансове становище, особисті проблеми. А от  щодо тенденції збайдужіння суспільства зазначає:

“По-перше, людина або здатна співчувати і розуміти ближнього, або їй цього не дано взагалі;
по-друге, люди зараз сконцентровані або на виживанні, або на зароблянні величезних статків. В обох цих крайніх випадках моральне і духовне відходить  далеко на задній план. Але, на щастя, таких меншість. Більшість​ все ж таки намагається  допомогти, хто чим може;

по-третє, зараз розвелося дуже багато псевдоблагодійних фондів, от люди втратили довіру.На кожному кроці хтось на щось збирає: для хворих дітей, для реабілітації воїнів АТО, на притулок для безпритульних тварин. А насправді багатьма ними керує звичайна жага збагачення”.  

Ірина, помічниця святого Миколая:

 “Я просто помічниця святого Миколая, і чогось більше розповідати не варто. Він діяв таємно, тому є бажання працювати за його схемою. Фабрика Миколая в Дрогобичі організовується багатьма доброчинцями. Переважно, це студенти, бо святий Миколай допомагає їм потім скласти сесію”.

Акція “Миколай про тебе не забуде”- всеукраїнська, започаткована у Львові. Ірина з друзями проводить її і в Дрогобичі.
До неї долучається багато людей, але можна і більше, адже потрібні волонтери для пакування подарунків чи чергування на Фабриці. Організатори раді всім, особливо й тим, хто має автомобілі, бо вони доставляють подарунки до домівок дітей, і кажуть, що є помічниками святого Миколая.
За весь час існування Фабрики в Дрогобичі вони привітали близько 2000 дітей.
Ірина переконана, що благодійність є важливою  завжди. Для цього треба лише почати звертати увагу на потреби ближніх:

“Якось прочитала, що в світі є так багато готових убивати, і так мало готових допомагати дітям. Якщо ми це змінимо, життя стане кращим”.

Ірина ВОЛОЩАК,Медіа Дрогобиччина №5 (19) від 07 липня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *