Не дай корупції шансу, проголосуй!

На сайті Дрогобицької міської ради 27 січня опубліковано для збору підписів дві дуже важливі петиції: “Про обов’язковість використання електронної системи публічних закупівель ProZorro у допорогових закупівлях” та “Про затвердження Порядку інформування про діяльність комунальних підприємств Дрогобицької міської ради та Переліку інформації про діяльність КП, яка підлягає обов’язковому оприлюдненню” .

Просимо підтримати, адже кожна із них має набрати не менше, ніж 100 голосів, аби бути прийнятою до розгляду міською радою. А це дуже важливі питання!

Проголосувати за петицію “Про обов’язковість використання електронної системи публічних закупівель ProZorro у допорогових закупівлях” :ТУТ 
Проголосувати за петицію “Про затвердження Порядку інформування про діяльність комунальних підприємств Дрогобицької міської ради та Переліку інформації про діяльність КП, яка підлягає обов’язковому оприлюдненню” : ТУТ

ЧОМУ ЦЕ ВАЖЛИВО?

Допорогові закупівлі.

Станом на сьогодні всі публічні закупівля через тендер у системі “ПроЗорро” , згідно ЗУ “Про публічні закупівлі” проходять ЛИШЕ ТОДІ, коли лот становить більше 200 тис.грн на товари і послуги і більше 1,5 млн грн на роботи.

Як наслідок, особливо у розрізі робіт, ми маємо ситуацію, що “хтось” в ручному режимі вирішує яким фірмам віддати роботи на 800 тис. грн. чи 1 млн.200 тис.грн. Про конкурентність і визначення найкращого мова не йде навіть близько. Замовлення отримують “свої”. І підряд на 1 млн.200 тис. грн дістається фірмам, у яких з листопада в штаті числиться “4 бруківкоукладачі” або-що.

У випадку, якщо петиція набере 100 голосів, Дрогобицька міська рада буде зобов’язана розглянути питання про те, щоб запровадити обов’язкове використання електронної система публічних закупівель ProZorro у допорогових закупівлях. Йдеться, зокрема, про 30 тис.грн. у розрізі “товари і послуги” та 100 тис.грн. у розрізі “роботи”. 
Якщо таке рішення буде ухвалено – ви знатимете все про закупівлі товарів і послуг органами місцевого самоврядування Дрогобича та їх структурними підрозділами на суму від 30 тис.грн і вище (а не лише від 200 тис.грн, як зараз) та про закупівлі робіт на суму від 100 тис.грн. і вище (а не лише від 1,5 млн.грн, як зараз).

“Нема ніяких бюджетних коштів, є лише гроші платників податків”. Хочете знати кому віддають Ваші гроші?

2. Комунальні підприємства

Ви знаєте, яку діяльність ведуть КП? З ким і на які суми укладають угоди? Чи дійсно є угода на вивезення сміття зі Львова сюди? І т.д., і т.п.
Усе це фактично “засекречено”.
На запит щодо оприлюднення фінансових показників і окладів в КП прийшла відповідь про те, що то великий масив інформації і тому нададуть її 13 лютого.
Угоди – взагалі окрема тема.
Ще куди не йшло, якщо підприємство саме крутиться. саме на себе заробляє. А ось якщо воно отримує дотації з бюджету – то хіба ви знаєте на що?
Закон зобов’язує органи місцевого самоврядування зробити цю та іншу інформацію публічною. Але для цього треба, щоб сесія ухвалила відповідний Порядок і Перелік.
Давайте назбираємо 100 голосів – це пришвидшить виконання Закону і зробить усе таємне явним.

Реєструйтесь через Банк-ID і голосуйте.
Повірте, порушення простіше попередити, ніж потім з ним боротись. Набагато простіше!