Веселовський із Літині: забутий, але справжній

Днями у Дрогобич із зони АТО повернулись волонтери Артур Деска, Хосе Турчик, Зенон Гавдяк та Олег Фрайт, які за сприяння польських друзів закупили  і завезли на схід десятки тон гуманітарної допомоги постраждалому населенню.

Але це – тема окремої публікації.

А зараз розповімо про забутих, втім все-одно справжніх. Враженнями після побаченого Авдіївці поділився знаний у Дрогобичі громадський діяч, волонтер Хосе Турчик.

Хосе Йосипович розповів про зустріч із краянином, який на лінії фронту стереже наш мир і спокій. І про якого, сироту, рідке село, видається, згадує вкрай рідко.

Звати воїна Богдан Веселовький.

«Богдан захищає промзону в Авдіївці.

Він сирота, і це проблема,бо складається враження, що нікому особливо  не потрібний. На Пасху Літиня зробила невеличку посилку. Опікаються ним волонтери з Дрогобича Олег Фрайт і Зеник Гавдяк. Все.

Богдан на блокпосту працює кулеметником. Їх щоденно  обстрілюють. На фото, яке я зробив, він з побратимами(посередині), а позаду ще димить воронка від міни», – розповів Хосе Турчик.

Добре було б,якби це небідне село пам’ятало про свого героя. Як і кожне село, хлопці з якого стережуть рубежі країни. Адже бодай раз у місяць зробити збірку і передачу для воїнів зовсім не складно, аби лиш бажання. Чи ж героїв ми шануємо лише тоді, коли вони мертві?

Марія Кульчицька, фото з Авдіївки Хосе Турчика