Сміттю – бій

Чи праведний гнів мешканців Стебника щодо вивозу з міста сміття? Подивитись на це питання можна з кількох точок зору.

Перше: вочевидь, не комунальники скидають пакети зі сміттям не в урни, а обабіч. Як наслідок, вітри розносять, собаки розтягують усе те, що мало б  бути в сміттєвому баку.

Друге: в місті таки почали наводити лад з цією проблемою. Поступово, але безупинно триває процес заміни старих контейнерних майданчиків на нові. Міська влада «дала добро» – і вирішенням питання зайнявся п. Федір Остапенко спільно з ПП Карп’як.

Станом на сьогодні замінено повністю 4 майданчики (на вул..Грушевського, Калнишевського, Володимира Великого, Мельника), тривають роботи із демонтажу старих майданчиків та встановлення нових на вулиці Січових Стрільців та ін..

Загалом у місті налічується 14 площадок зі збору ТПВ. Як швидко вдасться замінити усі – наразі сказати складно, адже це задоволення доволі дороговартісне. Так, встановлення одного контейнерного майданчика обходиться приватному підприємцю орієнтовно у 22-27 тис.грн (залежно від кількості встановлених контейнерів). А одним-двома контейнерами не обійтися: бо ж на нових майданчиках все так, «як книжка пише»: з окремими баками для пет-пляшок, органіки та ін.

До речі, там, де майданчики замінено, одразу видно результат: мешканці стараються сортувати сміття так, як зазначено і не скидати біля урн. Хочеться вірити, що зовсім скоро у Стебнику стане на одну проблему менше – що з вивозом ТПВ дадуть ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *