Дрогобиччина кримінальна: онук-грабіжник, щасливий "Мерседес" та наркоторговець, якого, що аж дивно, викрили

Онук з товаришем намагався пограбувати свою бабусю

У Дрогобицький відділ поліції 29 березня звернулась 72-річна мешканка Дрогобича. Пенсіонерка повідомила, що близько 9.00 у її квартиру увірвались двоє чоловіків, обличчя яких були закриті масками та намагались заволодіти її грошима та майном.

Проте жінка не розгубилась, зірвала маску з обличчя одного з них та впізнала свого онука – 21-річного мешканця міста Стебник. Зрозумівши, що їх викрито, зловмисники втекли з квартири з порожніми руками.

На місці події працювала слідчо-оперативна група.  Наразі проводяться слідчі дії, правоохоронці встановлюють обставини події, відкрито кримінальне провадження за ст.15 (замах на злочин), передбачений ч.3 ст.186 (грабіж) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Викрили неповнолітніх крадіїв

Працівники сектору ювенальної превенції  Дрогобицького відділу поліції викрили двох неповнолітніх зловмисників, які протягом місяця викрали речі та кошти громадян на загальну суму в понад 10 тисяч гривень

Як встановили правоохоронці, у лютому 16-річний місцевий мешканець разом із своїм 13-річним спільником, викрали майно власниці магазину, Сума заподіяних збитків склала 1160 гривень.

Згодом з приміщення іншої крамниці зловмисники  викрали 8000 гривень.

Ще одне правопорушення неповнолітні скоїли наприкінці лютого. Зауваживши, що двері одного із кіосків відчинені, а всередині нікого немає, вони викрали гаманець продавця, в якому знаходилося понад 1400 гривень.

За цими фактами відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Скоєння цього злочину карається арештом на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Затримали зловмисника, якого підозрюють в вчиненні важких злочинів

28 березня працівники Стрийського відділу поліції затримали 25-річного місцевого мешканця, котрий причетний до кримінальних правопорушень у Стрию та Дрогобичі.

До Стрийського відділу поліції, 21 лютого, близько четвертої години ранку,надійшло анонімне повідомлення про те, що на одній з вулиць міста між двома чоловіками виник конфлікт, під час якого один з них викинув предмет схожий на автомат.

Працівники поліції, котрі виїхали на місце події виявили та вилучили предмет схожий на автомат «АКС-74». Крім того уло знайдено чорнубалонову куртку, в кишені якої знаходились набої до зброї. Вилученіпредмети правоохоронці скерували на  експертизу. Також було встановленоособу одного з учасників конфлікту.

«47-річний місцевий мешканець, пояснив, що коли він проводжав свою 67-річну матір додому, незнайомець, який рухався їм назустріч, безпричинноспровокував конфлікт. При цьому молодик погрожував предметом схожим на автомат. Після того як чоловік вибив з рук зловмисника зброю той втік змісця події», – розповів начальник Стрийського відділу поліції підполковникполіції Іван Малиш.

За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховимиречовинами) Кримінального кодексу України. 

У ході розслідування правоохоронці встановили, що до скоєння цього злочинупричетний 25-річний стриянин, котрого за вчинення розбійного нападурозшукують дрогобицькі правоохоронці. 

«Ми отримали інформацію про те, що зловмисник переховується у Стрию.Сьогодні,близько 17.00 працівники поліції  затримали  його неподаліквокзалу. роводяться  необхідні слідчі дії, вирішується питання про обранняйому запобіжного заходу», – зазначив Іван Малиш.

Наразі перевіряється причетність зловмисника до інших подібних злочинів.

Досудове розслідування триває.

Щасливий “Мерседес”: авто повернули власнику

Вранці 26 березня у Дрогобичі невідома особа незаконно заволоділа автомобілем «Мерседес-Спринтер». Транспортний засіб знаходився біля будинку, де мешкає його 31-річний власник.

Про зникнення автомобіля чоловік одразу ж повідомив Дрогобицький відділ поліції. Викрадений транспортний засіб правоохоронці  виявили на одній із вулиць міста. Якихось видимих пошкоджень «Мерседес» не мав. Однак із салону зникли продукти харчування (борошно, олія, цукор), які власник напередодні туди завантажив. Сума збитків встановлюється.

За фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Вчинення цього злочину карається штрафом від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

Правоохоронці встановлюють обставини події та особу, причетну до скоєння правопорушення.

У Трускавці жінка викрала гроші з каси магазину

В одному із магазинів, що працює в режимі самообслуговування, викрали з каси 3700 гривень. Про крадіжку працівників Трускавецького відділення поліції повідомив заступник директора крамниці.

Правоохоронці встановили, що до скоєння правопорушення причетна 35-річна місцева мешканка. Зловмисниці загрожує покарання – до трьох років позбавлення волі.

Встановлюються обставини події та вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

У Бориславі затримали зловмисника, причетного до пограбування

Зловмиснику, 43-річному мешканцю Борислава, загрожує покарання – від чотирьох до шести років позбавлення волі.

До чергової частини Бориславського відділення поліції 30 березня на оперативну лінію 102 надійшло повідомлення від 31-річного мешканця Борислава, котрий попросив допомоги і повідомив правоохоронців, що став жертвою пограбування.

Працівники групи реагування патрульної поліції негайно виїхали на місце події. Завдяки чіткій організації пошуків поліцейські оперативно встановили особу та затримали зловмисника, причетного до скоєння злочину. Ним виявився 43 – річний мешканець Борислава, раніше судимий за скоєння квартирних крадіжок.

Правоохоронці затримали зловмисника в порядку статті 208 КПК України запідозроюу вчиненні злочинупередбаченогочастиною 2 статті  186 (грабіж) КК України. Санкція статті передбачає покарання – від чотирьох до шести років позбавлення волі. Проводиться досудове розслідування.

У Стебнику викрили наркоторговця

Під час проведення санкціонованого обшуку працівники Першого територіального управління Департаменту протидії наркозлочинності днями виявили у квартирі мешканця міста Стебник 140 доз психотропної речовини «амфетамін».

Саме стільки «доз» зловмисник реалізовував протягом однієї доби. Психотропний препарат був розфасований у поліетиленові пакети. Також у помешканні правоохоронці виявили пристрій для куріння марихуани та медичні шприци з залишками наркотичної речовини.

Встановлено, що вилучений «амфетамін» 28-річний раніше судимий чоловік зберігав з метою подальшого збуту. Усі виявлені препарати та обладнання скеровано на експертизу, триває досудове слідство.

Відділ комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області

Встановлено, що вилучений «амфетамін» 28-річний раніше судимий чоловік зберігав з метою подальшого збуту. Усі виявлені препарати та обладнання скеровано на експертизу, триває досудове слідство.

Відділ комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області

за матеріалами Першого територіального управління

Департаменту протидії наркозлочинності

При використанні матеріалу гіперпосилання на 
npu.gov.ua обов`язкове

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *