Дрогобич коротко: чи бути Лицарю, чи зруйнують систему незаконних забудов?

Лицар у збруї в Дрогобичі. Бути чи ні?

У п’ятницю, 25 березня, у світлиці Ратуші (каб. № 31) відбудеться круглий стіл під головуванням заступника міського голови з гуманітарних та соціальних питань Олега Дукаса, де обговорюватимуть доцільність встановлення у Дрогобичі пам’ятника Лицареві у збруї.

Свавілля у Дрогобичі буде покарано

У вівторок, 22 березня, спільними зусиллями працівників КП «Комбінат міського господарства», правоохоронців, під контролем представників виконкому Дрогобицької міської ради відбулося виконання рішення виконавчого комітету Дрогобицької міської ради від 17.03.2016р. №69 «Про демонтаж самовільно встановлених малих архітектурних форм на пл. Шевченка в м. Дрогобичі».

«Нинішня подія є свідченням того, що перед законом всі рівні і його виконання є обов’язковим для усіх громадян. Прецедентом є знесення самовільно збудованої конструкції, власником якої не було надано жодних підтверджувальних документів. Боротьба зі свавіллям у Дрогобичі триває і ми наведемо лад у нашому місті», — зазначив міський голова Тарас Кучма.

Боротьба з незаконно встановленими МАФами триває

Виконавчий комітет Дрогобицької міської ради продовжує боротися з незаконно встановленими МАФами.

«У зв’язку з тим, що деякі підприємці, маючи дозвіл на виїзну торгівлю, розпочинають встановлювати МАФи,  виконавчий комітет міської ради змушений радикально реагувати на такі дії», – каже заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів, керуючий справами виконавчого комітету Володимира Коцюба.

17 березня виконавчим комітетом Дрогобицької міської ради було прийнято рішення № 70 «Про демонтаж самовільно встановленої споруди (намет) на вул. Івана Франка.

Відповідно до рішення виконкому, 21 березня працівники КП «Комбінат міського господарства», правоохоронці та представниками виконкому Дрогобицької міської ради демонтували незаконно встановлений намет.

Підприємцю – власнику намету усе демонтоване майно буде повернено після того, як він відшкодує витрати, понесені у зв’язку з демонтажем та зберіганням його майна.

«Виконавчий комітет міської ради налаштований на подальшу боротьбу з горе-підприємцями, а тому ми закликаємо усіх дотримуватися закону і вести діяльність відповідно до отриманих дозволів», — коментує заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів, керуючий справами виконавчого комітету Володимира Коцюба.

У Дрогобицькій ратуші відбулася зустріч з американською бізнесовою делегацією

Вчора, 22 березня, у світлиці Дрогобицької міської ради відбув офіційний прийом делегації з американського міста Маскетин на чолі з Волтером Конлоном.

Як наголосив на початку зустрічі міський голова Тарас Кучма, влада Дрогобича зацікавлена у налагодженні співпраці та спрямуванні її у новому ракурсі. Волтер Конлон представив учасників делегації – двох бізнесменів, які у Маскетині мають власну справу. З уст керівника делегації прозвучало, що візит на Дрогобиччину бізнесмени запланували з ознайомчою метою. Після повернення на батьківщину вони визначатимуться з конкретними проектами, які вони готові започатковувати у Дрогобичі. Охарактеризувавши специфіку Дрогобича, Тарас Кучма ствердив, що місто відкрите до втілення інвестиційних проектів. Дипломатичним компліментом на адресу гостей стала висловлена думка міського очільника про те, що американська нація складається з людей, які не бояться ризиків, тому і їм усміхається фортуна. Щодо ризиків, зазначив Тарас Кучма, то більшою мірою вони надумані. Тож керманич міста закликав інвесторів впевнено входити у місто і пропонувати свої проекти.

Зі свого боку представники американського бізнесу відзначили професіоналізм і особливі розумові здібності тутешніх людей і висловили бажання побувати на кількох підприємствах, побачити вільні виробничі площі для того, щоб сформувати цілісне бачення перспектив співпраці.

Прес-служба Дрогобицької міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *