Дрогобиччина кримінальна: крадіжки, фальсифікати та торговці наркотиками

У Трускавці ошукали чоловіка на суму у понад 450тис.доларів США

До Трускавецького відділу поліції надійшла заява від місцевого мешканця із повідомленням про те, що його ошукали під час купівлі нерухомості.

За словами потерпілого, 31 січня 2008 року один із трускавецьких підприємців заволодів його коштами в сумі у понад 2 250 000 гривень (за тодішнім курсом Нацбанку України – майже 450 тисяч доларів США), які було сплачено за придбання житлових приміщень площею 355 кв.м. Нещодавно заявнику стало відомо, що зазначені квартири продані іншим особам, тому він і звернувся до правоохоронців.

За даним фактом ведеться слідство. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

ВИКРИЛИ ТОРГОВЦЯ НАРКОТИКАМИ

Працівники Першоготериторіального управління Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України затримали зловмисника, котрий упродовж п’яти років збував наркотичні засоби та психотропні речовини.

Під час санкціоновано обшуку, який правоохоронці провели за місцем проживання 54-річного мешканця Дрогобича, було виявлено та вилучено160 грамівмарихуани та60 грамів амфетаміну, а також інші наркотичні і та психотропні засоби на загальну суму майже 65 тисяч гривень. Як встановили правоохоронці, вилучені речовини громадянин зберігав з метою подальшого збуту. Усі вилучені речовини відправлені на експертне дослідження.

У САМБОРІ ЗАТРИМАЛИ КВАРТИРНОГО ЗЛОДІЯ З ДРОГОБИЧА

Зловмисник під вартою, викрадені гроші поліцейській повернули власниці.

У Самбірський відділ поліції з заявою про крадіжку звернулась місцева мешканка. Жінка повідомила, що в той час як вона спала, у її квартиру, підібравши ключ до вхідних дверей, проник невідомий чоловік та викрав з гаманця, що лежав на столі у кімнаті, гроші – 1250 гривень. Побачивши, що у приміщенні є господиня, зловмисник втік, прихопивши із собою вкрадені гроші.

На місце події прибули поліцейські групи реагування. Як встановили правоохоронці, до скоєння цього злочину причетний 37-річний мешканець Дрогобича, неодноразово судимий за крадіжки та грабежі. Зловмисник зізнався у скоєному, речові докази – викрадені гроші, поліцейські у нього вилучили та повернули власниці.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.185 (крадіжка) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Проводиться досудове розслідування. Суд обрав для зловмисника міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

ВИКРИЛИ ЗЛОВМИСНИКА, ЯКИЙ ЗАЙМАВСЯ ШАХРАЙСТВОМ ТА ВЧИНЯВ КРАДІЖКИ І ГРАБЕЖІ

 

Вранці 6 лютого невідома особа проникла до приватного будинку у Дрогобичі та викрала звідти телевізор, мікрохвильову піч, тюнер та інші речі. Правоохоронці встановили, що крадіжку скоїв 21-річний місцевий мешканець,Як з’ясувалося, за тиждень до цього він вчинив ще й пограбування. В одному із магазинів міста зловмисник попросив у жінки мобільний телефон, аби «терміново подзвонити товаришеві». Та як тільки апарат опинився у його руках, втік із крамниці, не звертаючи уваги на заперечення потерпілої.Опріч цього у лютому дрогобичанин скоїв ще дві квартирні крадіжки та пограбував сімох своїх земляків, заподіявши їм матеріальні збитки на різні суми.Слід зазначити, що зловмисник раніше вже мав проблеми з законом. У 2012 році за шахрайство та крадіжки його було позбавлено волі на рік та один місяць, але звільнено від відбування покарання із наданням випробувального терміну на півтора року. Проте у липні 2013-го юнак знову постав перед судом за вчинення крадіжок. Зловмисника позбавили волі на 3,5 роки і вдруге надали випробувальний термін – на 2 роки. Згодом він таки потрапив до виправного закладу, але був амністований і достроково звільнений.Неодноразове перебування на лаві підсудних так і не вплинуло на подальші вчинки чоловіка, який продовжував скоювати злочини. Його цьогорічні протиправні діяння стали підставою для відкриття кримінального провадження за ч.3 ст.185 (крадіжка), ч.2 ст.186 (грабіж) та ч.2 ст190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.Матеріали розслідування скеровані до суду. Максимальне покарання, передбачене зазначеними статтями, – позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років.

У САМБОРІ ПОЛІЦЕЙСЬКІ ЗАТРИМАЛИ КВАРТИРНОГО КРАДІЯ З ДРОГОБИЧА

 
 

До Самбірського відділу поліції 24 лютого звернулася 20-річна місцева мешканка, яка повідомила, що невідомий чоловік намагався скоїти крадіжку в її оселі.Зловмисник підібравши ключ до замка на вхідних дверях, зайшов до квартири. Коли чоловік почав нишпорити по речах, то несподівано для себе з’ясував, що у помешканні крім нього є ще молода жінка. Усвідомивши, що попався на місці злочину, він утік.Оскільки заявниця добре запам’ятала обличчя зловмисника, його особу швидко встановили. Ним виявився 36-річний житель Дрогобича, який приїхав до Самбора, щоб отримати обвинувальний акт за вчинення іншої крадіжки.Наразі чоловіка поміщено до ізолятора тимчасового тримання. На нього чекає покарання,передбачене ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка), – позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

ВИКРИЛИ ДВОХ ЗЛОВМИСНИЦЬ У НЕЗАКОННОМУ ЗАВОЛОДІННІ ПРИМІЩЕННЯМ ТА МАЙНОМ ПЕКАРНІ

 
 

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області оголосили директору та головному бухгалтеру приватного підприємства про підозру у незаконному заволодінні приміщенням та майном хлібопекарні у Дрогобичі. Як встановили правоохоронці, директор та головний бухгалтер приватного підприємства, вступивши у злочинну змову та підробивши офіційні документи, привласнили приміщення пекарні площею майже п’ятсот квадратних метрів у Дрогобичі, вартість якого становить більше 750 тисяч гривень та обладнання для виготовлення хлібо-булочних виробів.

ПРАВООХОРОНЦІ ОГОЛОСИЛИ ПРО ПІДОЗРУ ЗЛОВМИСНИКУ, КОТРИЙ ОРГАНІЗУВАВ РОБОТУ МІНІ-ЦЕХУ ДЛЯ ВИГОТОВЛЕННЯ ФАЛЬСИФІКОВАНОЇ ГОРІЛКИ

 
 

Як встановили працівники Управління захисту економіки у Львівській області, підозрюваний, 39-річний раніше судимий чоловік, організував у квартирі своєї співмешканки у Стебнику міні-цех, де кустарним способом підробляв горілку відомих українських виробників. Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що фальсифіковану горілку зловмисник реалізовував невеликими партіями через мережі роздрібної торгівлі у містах Дрогобич та Стебник.

Під час санкціонованого обшуку, проведеного у приміщенні, де виготовлялась контрафактна горілка, правоохоронці виявили та вилучили:

– майже 250 пляшок фальсифікованої горілки;

– більше ста пляшок порожньої тари, підготовленої для розливу фальсифікату;

– близько двохсот акцизних марок з ознаками підробки;

– корки, дозатори, лійки, наклейки, шланги та інше обладнання, яке використовувалось для розливу та упакування фальсифікату.

Взірці вилученої продукції були направлені на експертне дослідження, під час якого встановлено, що вилучена горілка фальсифікована, насправді єспиртоводневоюсумішшю та не відповідає вимогам діючого державного стандарту. Щодо акцизних марок, наклеєних на пляшки з фальсифікатом, вони, як вказано у висновку експертів, теж є підробленими. Зловмиснику оголошено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використанні при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного збору чи голографічних захисних елементів) та ч.1 ст.204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) КК України. Максимальне покарання, що загрожує підозрюваному – позбавлення волі на строк до семи років.

ПРАВООХОРОНЦІ ПОВІДОМИЛИ ПРО ПІДОЗРУ НЕПОВНОЛІТНЬОМУ ЗЛОВМИСНИКУ, ЯКИЙ ВЧИНИВ СЕРІЮ КРАДІЖОК

Працівники сектору ювенальної превенції Дрогобицького відділу поліції викрили 14-річного зловмисника, який протягом місяця скоїв шість крадіжокТак, наприкінці грудня минулого року неповнолітній проник до квартири жителя Дрогобича та викрав мобільний телефон «Fly». Наступного дня він проник ще в одну оселю та заволодів майном її власниці – жіночою сумочкою, гаманцем і мобільним телефоном «Нокіа». Під час третьої крадіжки юний зловмисник, скориставшись тим, що господиня не зачинили двері, викрав з помешкання гаманець, в якому знаходилося 600 гривень. «Відчувши безкарність за свої дії школяр на початку січня продовжив скоювати злочини. В одній із квартир він викрав майно на суму 500 гривень, в іншій – на 480 гривень. А 15 січня, пробравшись до чужої оселі, забрав гаманець з грошима та золотий хрестик, заподіявши їх власниці збитки на суму понад 1600 гривень» – повідомив начальник Дрогобицького відділу поліції підполковник поліції Мирон Карапата. За даними фактами було відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Санкція статті передбачає покарання у виглядіпозбавлення волі на строк від трьох до шести років.

У ТРУСКАВЦІ РАНІШЕ СУДИМА ЖІНКА ОБІКРАЛА ПЕНСІОНЕРКУ

 
 

До Трускавецького відділення поліції зателефонувала 67-річна місцева мешканка, яка повідомила, що невідома особа, проникнувши до її оселі, вчинила крадіжку.За словами пенсіонерки, хтось скористався її відсутністю, розбив одне із вікон, проник у будинок і викрав звідти 1700 євро та 5000 гривень.Працівники поліції встановили, що до скоєння злочину причетна раніше судима за аналогічні злочини 21-річна жителька Трускавця.За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. На даний час проводяться слідчі дії. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до шести років.

У ТРУСКАВЦІ ЗЛОДІЙ-ГУРМАН ВИКРАВ З МАГАЗИНУ КОНЬЯК ТА ШОКОЛАД

 
 

Зловмиснику загрожує покарання – до трьох років позбавлення волі.У Трускавецьке відділення поліції, 2 лютого, з заявою про крадіжку звернувся працівник одного з магазинів. Чоловік повідомив, що із торгової зали було викрадено три плитки шоколаду та півлітрову пляшку коньяку загальною вартістю близько чотирьохсот гривень.На місце події виїжджали поліцейські групи реагування. Встановлено, що до скоєння крадіжки причетний 39-річний мешканець міста Стебник. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.185 (крадіжка) КК України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – до трьох років позбавлення волі.

 

У ТРУСКАВЦІ ПОЛІЦЕЙСЬКІ ВИЯВИЛИ У КВАРТИРІ ОБРІЗ

 
 

Пенсіонер зберігав у своїй квартирі саморобний обріз для відстрілу куль калібру 5.6 мм.У квартирі одного з багатоквартирних будинків у Трускавці, де проживає 72-річний місцевий мешканець, працівники Трускавецького відділення поліції виявили та вилучили саморобний обріз для відстрілу куль калібру 5,6 мм.Вилучену зброю відправлено для проведення експертизи. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

У ТРУСКАВЦІ БАТЬКО З СИНАМИ ОБІКРАЛИ ЧУЖУ ВІЛЛУ

 

До Трускавецього відділення поліції звернулася 44-річна місцева мешканка, яка повідомила про вчинення крадіжки в одній із вілл курорту. Жінка  розповіла, що до будівлі проникли невідомі та винесли з неї все більш-менш цінне. Зловмисники викрали карнизи, плафони,  розетки, вимикачі тощо. Правоохоронці з’ясували, що до скоєння цього правопорушення причетні  52-річний житель одного із сіл Пустомитівського району, його двоє синів та 56-річний товариш  з Дрогобича. Усі вони зізналися у скоєному, викрадені речі  вилучено. Працівники поліції встановлюють обставини події, вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

ПРАВООХОРОНЦІ БОРИСЛАВА ЗАТРИМАЛИ ЗЛОВМИСНИКА ДО ТОГО, ЯК ПОТЕРПІЛИЙ ДОВІДАВСЯ ПРО КРАДІЖКУ

 
 

У Бориславі на вулиці Володимира Великого під час патрулювання працівники поліції помітили підозрілого чоловіка з матерчатою сумкою на плечі. Побачивши правоохоронців, той почав втікати.Втікача наздогнали та запросили до відділення поліції. Як з’ясувалося, 21-річний місцевий мешканець мав усі підстави уникати зустрічі з правоохоронцями. В його сумці знаходився електродвигун, подовжувач, набори імпортних столових ножів і вилок та кофейний сервіз. Пояснити походження речей чоловік не зміг. Згодом працівники поліції  встановили, що зловмисник, пошкодивши замок на вхідних дверях, проник до квартири 66-річного бориславського пенсіонера, де і вчинив крадіжку. Правоохоронці віднайшли власника оселі. Потерпілий вранці наступного дня написав заяву про скоєння злочину. За фактом відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

У БОРИСЛАВІ ПРАВООХОРОНЦІ ВИКРИЛИ КРАДІЇВ КАБЕЛЮ

 
 

До Бориславського відділення поліції надійшло повідомлення від керівництва НГВУ «Бориславнафтогаз» про викрадення зі свердловини невідомими особами кабелю довжиною 22 метри.Як зазначено у заяві, через цей кабель від опори електропередачі подавався струм до блоку управління та електродвигуна.Працівники поліції встановили, що до крадіжки причетний раніше судимий 30-річний місцевий мешканець та його на рік молодший приятель.

ВИКРИЛИ КИШЕНЬКОВОГО ЗЛОДІЯ

 
 

Пенсіонер з Борислава у маршрутному таксі викрав з кишені пасажира гроші та документи.У Бориславське відділення поліції з заявою про крадіжку звернувся 45-річний місцевий мешканець. За словами заявника, у маршрутному таксі з кишені його куртки було викрадено гроші у сумі вісімсот гривень та посвідчення водія.Як встановили правоохоронці, до скоєння крадіжки причетний 58-річний пенсіонер, мешканець Борислава.

ПРАВООХОРОНЦІ ВСТАНОВЛЮЮТЬ ОБСТАВИНИ, ЗА ЯКИХ 3-РІЧНА ДИТИНА ОТРИМАЛА ТІЛЕСНІ УШКОДЖЕННЯ

До Бориславського відділення поліції 26 січня звернулася 24-річна місцева мешканка з проханням встановити обставини, за яких її трирічна донька отримала тілесні ушкодження. Батьки виявили їх напередодні увечері, коли батько привіз дівчинку з дитячого садочка. У травматологічному відділенні міської лікарні, де оглянули дитину, встановили діагноз: забійні рани обох передпліч та обох гомілок, а також кусані рани нижньої губи і язика.Працівники поліції негайно виїхали в дитячий садочок. Вихователька групи категорично заперечила  причетність до заподіяння дівчинці тілесних ушкоджень когось із працівників дитячої дошкільної установи чи її вихованців. Також встановлено, що в той день опівдні  дівчинку оглядала медпрацівник закладу, котра не виявила на тілі дитини ніяких тілесних ушкоджень. За фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1  ст. 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк до двохсот годин, або виправних робіт на строк до одного року.

Відділ комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області

                                                             

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *