На Київ: викладачі та студенти дрогобицьких профтехучилищ відстоювати свої права їдуть до столиці

Колективи ВПУ №19 та професійного політехнічного ліцею сьогодні відбувають до Києва. Разом із дрогобицькими студентами та викладачами училищ змусити державну владу врегулювати ситуацію, у якій опинилися профтехучилища, їдуть колективи училищ із Стрия та Самбора.

Про це сьогодні, 28 січня, на сесії Дрогобицької міської ради повідомив директор професійного політехнічного ліцею Володимир Ткач. З його слів, окрім загрози залишитися без світла та газу, училища нині мають не менш гостру соціальну проблему – студенти, серед яких чимало сиріт, не отримали стипендії.

Сьогодні привернути увагу до своєї біди викладачі та студенти двох дрогобицьких училищ вийшли на мирний мітинг під стіни Ратуші. Мітингувальники поводилися стримано і виважено, про наболіле «говорили» лише плакати з вимогами до державної влади не економити на освіті і виплати заборговані стипендії та зарплати.

Дрогобицькі депутати , які про ситуацію із училищами, почули з доповіді секретаря міської ради Олега Хруща, на сьогоднішньому засіданні прийняли звернення до керівництва ПАТ «Львівобленерго» та ПАТ «Львівгаз» не припиняти постачання електроенергії і газу училищам, мотивуючи тим, що найближчим часом критична ситуація таки буде переламана, інформують у Дрогобицькій міській раді.

Нагадаємо, на утримання вказаних закладів профтехосвіти потрібно щорічно 25млн.грн. Бюджет Дрогобича такого навантаження не витримає: це, кажуть в раді, може обернутись для освіти міста фінансовим колапсом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *