Зовсім не смішно: сімнадцятий день без електроживлення та води…

Ситуація з відключенням чотирьох об’єктів Дрогобицького водоканалу від електроживлення триває уже сімнадцятий день.

Про це у понеділок, 17 серпня,  на оперативній нараді, поінформував директор Дрогобицького водоканалу Роман Шагала. 

Окрім щоденних надходжень скарг від мешканців міста і накопичуванні боргу, жодної просвіти та поступу у цій ситуації не спостерігається. 
Минулої п’ятниці Роман Шагала взяв участь у нараді з представниками ПАТ «Львівобленерго», яка відбулася у Львові. Станом на нині, борг Дрогобицького водоканалу перед «Львівобленерго» за спожиту електроенергію становить 3,4 млн грн. Зі слів Романа Шагали, керівництво «Львівобленерго» діє за принципом «зранку гроші — ввечері вода». Тому жодного поступу зі сторони керівництва «Львівобленерго» на вирішення проблеми не відбулося. 
Щодо самостійного вирішення проблеми, то керівництву Дрогобицького водоканалу не дозволяють це зробити заборгованості перед його підприємством, які спричиненні невчасним поверненням коштів зі сторони держави за відшкодування пільг та субсидій, несвоєчасна оплата від окремих споживачів послуг, одним з яких є трускавецький водоканал. Така ситуація впливає на те, що, майже, кожного місяця Дрогобицький водоканал накопичує борг у розмірі пів мільйона гривень після проведення усіх інших розрахунків.
Щодо судових відносин між Дрогобицьким і Трускавецьким водоканалами, то судовим рішенням Трускавець має повернути Дрогобичу заборгованість, однак трускавчани подали на апеляцію. Роман Шагала переконаний, що така судова тяганина, з відтермінуванням судових засідань, може завершитися аж після місцевих виборів. Яскравим прикладом його слів є те, що наступне судове засідання, після його перенесення, заплановано на початок вересня.
На завершення свого виступу посадовець сказав, що ця ситуація є прикладом вакханалії, яку творять українські олігархи.
Виводити ситуацію зі ступору взявся Тарас Метик, який виконує обов’язки міського голови і тільки нині повернувся з відпустки. В.о. міського голови озвучив намір провести термінову нараду за участю керівників, які мають безпосереднє відношення до вирішення проблеми. Першим кроком, як і колись, стане звернення в усі можливі інстанції України, щоб «зверху» вплинули на те, аби у літній період, за умов аномальної спеки, мешканці Дрогобича не були заручниками судово-політичних ігор винних сторін.

ДМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *