У Дрогобичі дворічна дитина провалилась у незачинений люк

У Дрогобичі чоловік разом зі своїм дворічним сином упав у водостічний люк. Хлопчик зламав ногу.

Від смерті малого врятував батько. Та після такого страшного випадку дитина боїться стояти і ходити.

Про це йдеться у сюжеті перших західноукраїнських новин «Огляд дня» (щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK).

Дрогобичанин Андрій увечері повертався додому, тримаючи на руках свого дворічного сина. І раптом провалився у незачинений люк. Після пережитого хлопчик боїться ставати на ноги. Тож мати дворічного Данилка заново вчить його ходити.

«Після того ночами він зривався, плакав. Тепер результат – він не ходить, не стає на ніжку», – сумно розповідає мати дитини Віра.

Та найбільше батьків обурює те, що за місяць після інциденту водостічну яму так і не закрили.

«Ніхто не робить жодних висновків. Там внизу – глибина близько двох метрів. Ситуація може бути значно гіршою», – наголошує батько хлопчика Андрій Мазур.

Дрогобицька міліція вже місяць розслідує цю справу, але винних досі не знайшли. Тим часом правозахисники кажуть: винуватець, тобто комунальне підприємство, яке обслуговує й відповідає за водостічні ями, має повернути гроші не лише за лікування, а й виплатити моральну компенсацію. Проте ніхто не дає гарантій, що таких випадків у Дрогобичі більше не буде.

«Особливу увагу слід звернути на тривалу недбалість і неусунення цієї шкоди. Вже минув місяць з часу трагедії і – де решітки на люк? Їх немає», – наголошує адвокат Олег Мицик.

Таких незакритих ям у місті журналісти ZIKу нарахували майже десяток. Деякі із них люди вже заклали сухими гілками, а інші, ймовірно, чекають на нових жертв. 

Від редакції: окрім незакритих каналізаційних люків, небезпеку для мешканців міста становлять також мимовільно утворені ями на тротуарах На фото – початок вул..Шевченка.

Незакритий каналізаційний люк на проїзній частині дороги на вул..Самбірській – це у місті Котермака взагалі окрема історія.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *