«Дрогобичводоканал» подаcть воду до Борислава, якщо будуть створені технічні умови. А тим часом – графік…

КП «Дрогобичводоканал» має достатні запаси води для подання її сусіднім територіям.

Про це заявив 22 червня на нараді з питань водозабезпечення регіону у Дрогобицькій райдержадміністрації керівник водоканалу Роман Шагала.

Керівник водоканалу виклав пропозиції щодо сталого функціонування підприємства і стабільного водопостачання регіону. Втім, щоб частково допомогти Бориславу необхідні немалі кошти. Однозначно, що Борислав сьогодні таких грошей не має. Оскільки проблема загрожує соціальною нестабільністю в регіоні, про допомогу клопотатимуть перед облдержадміністрацією та обласною радою.

Про це повідомили у секторі з питань інформаційної діяльності і комунікацій з громадськістю райдержадміністрації.

У нараді взяли участь директор ТзОВ «Трускавецький водоканал» Володимир Возняк, голова ліквідаційної комісії КП «Бориславводоканал» Ярослав Лопушанський.

Голова райдержадміністрації Максим Лісогор зазначив, що запросив до себе керівників водоканалів трьох міст, оскільки ця болюча тема є спільною для регіону. Районний керманич зауважив, що кожен з цього приводу має свою позицію, але для розв’язання проблеми потрібно прийти до спільної думки.

За словами новопризначеного голови ліквідаційної комісії «Бориславводоканалу» Ярослава Лопушанського, стан підприємства критичний. Безгосподарність та непродумані кроки завели його практично в глухий кут. Зараз нове керівництво міста спільно з фахівцями водоканалу роблять все можливе, щоб хоч якось стабілізувати ситуацію, зокрема, щоб привести в робочий стан насосну станцію в Рибнику.

Максим Лісогор наголосив, що докладе всіх зусиль, щоб була дана правова оцінка розкраданню водопровідних мереж у Бориславі. Водночас, очільник району дав завдання керівникам підготувати кошторис та технічне обґрунтування робіт, які, на їхню думку, необхідно здійснити для допомоги Бориславу. Ці пропозиції будуть подані на розгляд керівництва області. З питання водопостачання Максим Лісогор готовий найближчим часом зустрітися з новим керівництвом міста Борислава.

Що стосується розрахунків між Трускавецьким та Дрогобицьким водоканалами, Максим Лісогор зазначив, що партнери повинні співпрацювати і домовлятися, позаяк в живому спілкуванні часто вирішуються найгостріші проблеми.

А тим часом у Бориславі цього ж таки дня, 22 червня, виконавчий комітет міської ради затвердив новий графік подачі холодної води комунальним підприємством „Бориславводоканал ” у м. Бориславі та смт.Східниця, а саме: понеділок, четвер    – зранку з 06.00 до 09.00 год.;
вівторок, середа, п’ятниця, субота, неділя – зранку з 06.00 до 09.00 год. та ввечері з 18.00 до 21.00 год.
Цей графік почне діяти з 23 червня 2015 року.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *