До нас завітали учасники міжнародного паломницького велопробігу

Сьогодні, 23 червня, Дрогобич урочисто приймав учасників міжнародного велопробігу «Духовні святині Богу та Світу».

Про це повідомили у Дрогобицькій міськраді.

Як зазначають в мерії, туристів, які вже третій місяць у подорожі, на під’їзді до міста доєдналися любителі велоспорту ГО «DROHOBYCH BICYCLE CITY», спортсмени-велосипедисти місцевої школи олімпійського резерву «Медик», вихованці факультету фізичного виховання ДДПУ ім. І. Франка. Дрогобичани сіли на велосипеди не тільки задля солідарності з гостями. Таким способам спортивна громадськість міста вшанувала Олімпійський день, який сьогодні відзначають у світі.

Насамперед туристам, що поставили собі за мету одночасно із пропагандою здорового способу життя пізнати сакральну самобутність України і Польщі, влаштували прийом у мармуровій залі Ратуші.

В. о. міського голови, секретар міської ради Тарас Метик презентував гостям короткий екскурс в історію Дрогобича, зауваживши, що і сьогодні місто за напрямок розвитку обирає вікові традиції, поєднані із сучасною європейською перспективою. Керманич міста подякував мандрівникам за виявлену цікавість до міста, побажав їм гарних вражень і щасливої дороги.

Слова вдячності за пропаганду здорового способу життя та велосипедного спорту, вітання з нагоди Міжнародного олімпійського дня, а також побажання успішного завершення туристичного марафону висловили начальник відділу фізичної культури та спорту виконкому Дрогобицької міської ради Роман Проць та керівник структурного підрозділу молоді та спорту Дрогобицької райдержадміністрації Олег Войтечко.

Від гостей слово взяв ініціатор туристично-духовного заходу, депутат обласної ради Богдан Сидорак, який від усієї команди подякував дрогобичанам за теплий прийом і висловив захоплення чисельністю подвижників велоспорту в регіоні. Футболки з атрибутикою велопробігу гості подарували двом дітям велошколи «Медик», а також хлопчикові дошкільного віку, який здивував спортсменів зі стажем, на самокаті долучившись до велопробігу у Дрогобичі.

Богдан Сидорак на знак вдячності за прийом вручив очільникові Дрогобича копію чудотворної ікони Лійської Богородиці, оригінал якої є у кафедральному соборі Успіння Пресвятої Богородиці м. Стрия. На згадку про візит до міста Котермака туристична колекція учасників велопробігу поповнилася сувенірами – символами культурних та архітектурних надбань Дрогобича протягом його історичного розвитку. Подарунки Богдану Сидораку передав Тарас Метик.

Паломницький спортивний захід об’єднав людей різних поколінь. Найстаршому учаснику велопробігу стриянину Роману Мазяку – 73 роки. Він є головою осередку ветеранів спорту Стрийщини, членом президії Асоціації ветеранів спорту Львівської області. Пліч-о-пліч з досвідченими асами велоспорту визначними місцями України і Польщі мандрує 11-річний хлопчик-наймолодший учасник спортивної мандрівки.

Після презентаційної частини програми учасникам велопробігу запропонували подивитися на Дрогобич з найвищої вершини міста – вежі Ратуші. Відтак маршрут велосипедистів проліг до найбільшої сакральної цінності Дрогобича – церкви Св. Юра.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *