Статус гідрологічної пам’ятки – водоспаду, який взимку замерзає

Дрогобицька райдержадміністрація виступає з ініціативою надання статусу гідрологічної пам’ятки місцевого значення водоспаду «Лазний» в селі Довге Гірське.

Заступник голови райдержадміністрації Іван Мізерник очолив робочу групу, яка  11 червня відвідала рекреаційно привабливі місця гірської зони району. Працівники райдержадміністрації та науковці, зокрема, кандидат біологічних наук, доцент Мирон Цайтлер, побували в с. Довге Гірське, де провели обстеження водоспаду і можливостей облаштування оглядового майданчика для туристів.

За результатами обстеження буде зроблене наукове обґрунтування для департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації. Райдержадміністрація виступає з ініціативою надання водоспадові статусу гідрологічної пам’ятки місцевого значення.

Свого часу, перебуваючи в районі, директор департаменту Олексій Балицький повідомив, що на створення об’єктів природно-захисного фонду буде передбачено кошти з обласного бюджету. До облаштування території готові долучитися Довжанська гірська сільська рада, Асоціація гірських провідників «Ровінь».

Водоспад «Лазний» в селі Довге Гірське унікальна пам’ятка природи, яка розташована на висоті біля 500 м над рівнем моря, має понад 12 метрів. До того ж місцеві мешканці дослідили, що взимку при низьких температурах водоспад замерзає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *