Дитина бійця АТО вижила всупереч реаліям: реанімобіль зі Львова їхав майже 8 годин!

14 травня  на виїзді з Трускавця, біля зупинки Солець, сталося жахливе ДТП: на пішохідному переході водій на швидкості збив двох дітей, які перебігали дорогу.

Постраждали в цій аварії діти бійця АТО: донечка  Вікторія, учениця 4-го класу, та син Дмитро, учень 3-го класу Трускавецької ЗОШ №1.

Вікторія отримала серйозні травми голови та пошкодження внутрішніх органів, у Дмитрика – травми щелепи, вибиті зуби та перелом ноги.

Дітей у важкому стані забрала швидка допомога Дрогобича. Відтак, їх було доставлено в реанімацію м.Львова.

 

Сам доїзд до Львова вартує окремої уваги. Про нього розповіла волонтер Ольга Мицак. На своїй сторінці у Фейсбук вона написала:

«Спершу молитва, а потім – подяка. Уже відомо про ДТП, у якому постраждали 2 діток нашого вояка АТО. Зараз послідовно: реанімомобіль, який мали викликати лікарі…їхав 5 годин, чи був виклик – питання. Дрогобицькі лікарі стверджують – був, а у Львові про нього не знають. Лише після втручання Олександри Возняк (волонтер, яка опікується пораненими бійцями АТО – ДрогМедіа) є результат. Виїхала машина біля 22.40. Знову чомусь після втручання.. Дитина -в реанімації, а ніхто не знає, чому нема швидкої.. Коли почали дзвонити зі Львова по зворотньому дзвінку від пані Лесі, тоді машина виїхала. Я б на місці батьків підняла УСІ ОРГАНИ, з”ясовуючи, хто бреше!!! Що ж то робиться? Є у нас преса, журналістські розслідування, громадськість, керівництво лікарнею. Мені цікаво, чи знову усе зійде на гальмах, чи справа отримає хід. Де реанімомобіль Дрогобича? Навіть, якщо реанімомобілі Львова раптом усі зайняті, то невже на рівні головного лікаря не можна було б знайти адекватний вихід із ситуації? Мама – в шоці, на неї важко дивитись, батько – в АТО, державі (в особі керівництва лікарні) – байдуже. В цьому випадку втрутилась громадськість, волонтери, а якщо ти простий мешканець міста чи села, нема кому втрутитися, ТО ЗДИШ?»

Відтак, Ольга Мицак знову повідомила: «0.51 – приіхав реанімомобіль. Час очікування- приблизно 8 години!!!! Гріхом проклинати, але щиро хочу, щоб ті медики, які до цього причетні, на власній шкурі відчули, що таке чекати 7-8 годин на таку потрібну допомогу!»

 

16 травня дівчинка вийшла з коми. Стан складний. Попереду операція, лікування.

Лікування потребує також хлопчик, який теж перебуває в лікарні.

Батько дітей, Тяка Роман, протягом останнього року знаходився на сході, в зоні АТО. Приїхав після ДТП.

Дітям, родині бійця вкрай потрібна ваша допомога.

Прохання до всіх не бути байдужими та допомогти врятувати дітей.

Контактні телефони батьків: Тяка Наталія – 066 380 82 10
Тяка Роман – 097 39 156 79
Рахунок Приватбанку: 6762 4683 0798 9016 (Тяка Роман Дмитрович)

 

До слова, аби убезпечитись від подібних ситуації, ще одна волонтерка, Олена Куртяк, запропонувала водіям долучитися до флеш-мобу. На своїй сторінці у Фейсбук вона написала:

«Пропоную водіям провести у Дрогобичі акцію. Якщо ваш відеореєстратор зафіксував порушення ПДР іншим водієм чи пішоходом, то не полінуйтеся передати це відео працівникам ДАІ із оформленням заяви (не забудьте залишити собі копію із поміткою про реєстрацію). Зробить це заради того, щоб завтра ваші діти не були на місці Дмитрика та Вікторії. А також, задля добра самого ж порушника. У такий спосіб ви його вбережете від вбивства та тюрми у майбутньому.

Не бійтеся!
Дивні ці дорослі, казав Маленький Принц. І я так кажу теж. Дивні ці дорослі – за життя своїх дітей готові віддати своє життя, а захистити своїх дітей правовими методами бояться. І в такий спосіб залишитись усім живими та щасливими.»

Марія Кульчицька

ДрогМедіа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *