Школи Дрогобицької громади повністю готові до очного навчання з 1 вересня

8 серпня на щотижневій оперативній нараді керівник відділу освіти Віталій Вовків повідомив про завершення огляду усіх навчальних закладів Дрогобича, Стебника та територіальної громади спеціальною комісією щодо готовності до очного навчання. Усі члени комісії, серед яких представники ДСНС, підписали акти готовності 100 % оглянутих приміщень освітніх установ до старту нового навчального року із 1 вересня. Про це повідомили в пресслужбі Дрогобицької міської ради.

Нагадаємо, тиждень тому ще четверо шкіл громади мали невирішену проблему із укриттям. Тоді міський голова Тарас Кучма задля вирішення цієї проблеми рекомендував відділу освіти звернутися до церков.

Головне питання, яке стоїть перед владою та освітянами сьогодні – відселення з навчальних установ ВПО, які через російську агресію були змушені покинути рідні міста та домівки і мешкають у Дрогобичі. Сьогодні ще понад 360 внутрішньо переміщених осіб продовжують проживати в приміщеннях шкіл, їх міська влада планує до 1 вересня япереселити в гуртожитки та модульно-каркасний будинок, в яких ще тривають ремонтно-будівельні роботи.

Окрім цього, заплановано переселити частину ВПО у дві будівлі навчальних установ Дрогобича і Стебника. Мова іде про ті заклади освіти, які мали 2 корпуси.

Також у низці навчальних установ громади тривають ремонті роботи – таким чином школи готують до старту нового навчального року. Триває й підготовка до початку опалювального сезону. За попередньою інформацією Віталія Вовківа – навчальні установи територіальної громади (сіл) уже забезпечені дровами на опалювальний сезон.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *