Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко відвідав Трускавець

Ключове питання, яке очільник МОЗу Віктор Ляшко приїхав вирішувати на Західну Україну – пошук місця або закладу для перепрофілювання під запуск центру для після гострої та довготривалої нейрореабілітації людей, які постраждали від війни. За словами Віктора Ляшка, лікування наслідків нейротравм потребують як цивільні, так і військові й на це держава готова виділяти кошти. У Міністерстві мають стратегічне бачення розвитку цієї галузі, але люди потерпають від російської агресії щодня і їм потрібно забезпечити реабілітацію негайно. Тому, найперше, ведеться пошук закладів, які вже мають досвід, спеціалістів та умови для життя пацієнтів. Як зазначив Віктор Ляшко, Трускавець у списку відповідних міст постав невипадково, адже наш курорт є одним з найбільших європейських центрів індустрії здоров’я.

У Трускавці міністр охорони здоров’я України обстежив заклади, які надають, або потенційно можуть надавати послуги з нейрореабілітації: оздоровчий комплекс «Вернигора» (село Модричі), Державний заклад “Дитячий спеціалізований (спеціальний) санаторій “Джерело” Міністерства охорони здоров’я України”, Державне підприємство “Санаторій”Кришталевий палац” та Медичний Центр “Міжнародна реабілітаційна клініка Козявкіна”.

За підсумками Віктор Ляшко відзначив незадовільний стан санаторію «Джерело» (профільний МОЗ), який, за його словами, потребує багатомільйонних вкладень, тому вимагає окремої програми розвитку, яку будуть розглядати у майбутньому.

Решта виявились більш підходящими для виконання головного завдання Міністерства. Заклади показали гідний рівень у забезпеченні проживання та бази для реабілітації. Визначальним критерієм, що спрацював на користь згаданих лікувальних комплексів Трускавця очільник МОЗ назвав спеціалістів, які мають чималий досвід в реабілітації пацієнтів (дорослих і дітей) з різноманітними неврологічними захворюваннями.

Тож, на початковому етапі, від керівництва оздоровчого комплексу «Вернигора» та “Міжнародної реабілітаційної клініки Козявкіна” Віктор Ляшко очікує розгорнутої програми та комерційної пропозиції, щодо роботи центру для після гострої та довготривалої нейрореабілітації з якими, надалі, працюватимуть відповідні департаменти.

За повідомленням Трускавецької міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *