На Львівщині можуть мобілізувати ще 70 тисяч осіб

З 24 лютого із початком війни в Україні на території Львівщини проводять мобілізацію. До війська йдуть військовозобов’язані чоловіки, ті, хто має воєнний досвід та добровольці. Призов відбувається згідно законів та без зривів. Про це повідомляє Lviv.Media з посиланням на начальника Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександра Тіщенка.

Олександр Тіщенко зокрема зазначив, що в області ще 70 тисяч військовозобов’язаних можуть бути призвані до війська. А у ЗСУ дуже потребують фахівців дефіцитних спеціальностей.

“На даний час загальна кількість мобілізованих з Львівської області сягає близько 40 тисяч військовозобов’язаних. Ще близько 70 тисяч можуть бути призвані до війська”, – розповів обласний воєнком.


Тіщенко також розповів,що з усієї загальної кількості мобілізованих з Львівської області до лав ЗСУ найбільше було призвано стрільців, кулеметників та водіїв.

На початку російського повномасштабного вторгнення до військоматів були величезні черги. У першу чергу йшли високомотивовані та патріотично налаштовані громадяни, резервісти оперативного резерву першої черги та звичайні добровольці з досвідом та без досвіду військової служби. Враховуючи необхідність якості комплектування військових частин бойового складу, виникла потреба в укомплектованості фахівцями дефіцитних спеціальностей з досвідом проходження військової служби”, – каже Тіщенко.

Нагадаємо, з 25 травня 2022 року термін проведення загальної мобілізації продовжили на 90 діб. Він триватиме до 23 серпня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *