У день захисту дітей в Дрогобичі поминатимуть діток, життя яких забрала війна

У Міжнародний День захисту дітей в Дрогобичі відбудеться акція-пам’яті «Нереалізовані мрії»: згадуватимуть діток, життя яких забрала війна 1 червня – Міжнародний день захисту дітей. У Дрогобичі в цей день хвилиною мовчання та запаленими лампадками пом’януть усіх діток, життя яких обірвала війна.

Станом на 26 травня від російської військової агресії в Україні постраждало більше 600 дітей, із них – понад 230 померли, інші отримали численні поранення, або ж стали інвалідами.

“Кожне обірване дитяче життя – наш біль та невимовна втрата. В пам’ять про дітей та їхні нереалізовані мрії – ми хочемо викласти на центральній площі Дрогобича 1 червня м’які іграшки, книги, взуття, спортивний інвентар, мольберти тощо. Таким чином ми згадаємо усіх невинно убієнних діток та їхні нереалізовані плани та мрії на життя – адже хтось із них мріяв стати відомим спортсменом, хтось науковцем, художником тощо. У підсумку акції-пам’яті ми запалимо лампадки та покладемо квіти”, – зазначила начальниця Відділу молоді сім’ї та спорту Дрогобицької міської ради Леся Пашко.

До акції-пам’яті запрошують усіх свідомих дрогобичан, а також внутрішньо переміщених осіб. Із собою можна прихопити дитячі речі, які буде викладено на Площі Ринок як нагадування світові про кривавий режим окупантів, котрі розпочали на наших теренах військову агресію.

Захід розпочнеться о 11:00 год.

Інформація Дрогобицької міської ради, фото з мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *