Від 24 лютого понад 30 воїнів із Дрогобиччини віддали життя за Україну

Сьогодні пішов четвертий місяць, відколи наше життя поділилося на “ДО” і “ПІСЛЯ”. Сотні, а може й тисячі наших земляків покинули мирне життя, взяли до рук зброю і стали на захист Вітчизни. На жаль, не всі вони повернуться додому, не всіх дочекаються матері, дружини і діти… Починаючи від повномасштабного вторгнення росії, 24 лютого, вже більше ніж 30 воїнів із Дрогобиччини загинули в боях з московським окупантом, захищаючи рідну землю. Це Андрій Горбатенко, Микола Пшеченко, Костянтин Руденко, Василь Веклюк, Іван Барщик, Ігор Кіхтяк, Олег Денюшин, Роман Тяка, Владислав Задирака, Ігор Патин, Олександр Бандровський, Ігор Піців, Олег Стецишин, Роман Пурій, Дмитро Керчей, Роман Змінчак, Андрій Скрипник, Микола Куриляк, Іван Дацко, Микола Куземко, Тарас Михаць, Юрій Лавдир, Богдан Веселовський, Михайло Янісів, Тарас Коваль, Станіслав Кичера, Олег Шмаков, Юрій Багній, Микола Куриляк, Юрій Куцук, Любомир Мазурик та Володимир Німчак.

Варто зазначити, що серед загиблих не всі є уродженцями нашого краю – є такі, що одружилися із дрогобичанками і тут проживали з сім’ями (Костянтин Руденко, Руслан Сиксой), а Владислав Задирака перевіз свою сім’ю із зони бойових дій у Трускавець і звідти відправився захищати Батьківщину.  

Варто зазначити, що серед наших земляків, що були мобілізовані, є й такі, з якими уже тривалий час немає зв’язку і  родичі не мають про них жодної інформації. Також є поки що неофіційна інформація про одного воїна з Меденицької громади, якого було оголошено загиблим, що він знайшовся живий і перебуває зараз в госпіталі на окупованій території. Молимося, щоб він щасливо повернувся до своїх рідних.

Публікації про більшість загиблих на війні воїнів із Дрогобиччини є на нашому сайті «МедіаДрогобиччина».

Всі повідомлення ми публікуємо під ключовою фразою «загинув у бою за Україну», щоб не загубилася інформація. Тож,  якщо ви введете у меню пошукового вікна нашого сайту фразу «загинув у бою за Україну», то зможете отримати інформацію про наших героїчних земляків.  

Увіковічнити їхній подвиг – це єдине, що ми можемо заробити для наших загиблих Героїв

Нехай в мирі спочивають душі Героїв, а пам’ять про них живе у віках.

Фото колаж МедіаДрогобиччина

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *