У Дрогобичі побралася закохана пара із Харкова

Війна війною, а життя триває. Саме так можна сказати про подію, яка мала місце 2 квітня 2022 р. у ліцеї №16 ім. Юрія Дрогобича, який тимчасово став штабом гуманітарної допомоги і місцем прихистку для вимушених переселенців. Колектив закладу освіти та команда волонтерів організували імпровізоване весілля для двох молодих людей, які вирішили поєднати свої долі у Дрогобичі.

 21-річний Вадим Зелінський із Запорізької області та 19-річна Аліна Підмогильна з Донеччини познайомилися під час навчання у Мелітопольському коледжі на змаганнях, обоє активно займаються спортом. Зустрічалися три роки. До Дрогобича приїхали з Харкова, який став об’єктом постійних обстрілів російських агресорів. Саме у місті Котермака і вирішили побратися, тож подали заяву до РАЦСу.

Про це дізналися місцеві волонтери і вирішили зробити сюрприз, організувавши для молодят невеличке свято. Вже зраненька фойє та вхід до закладу освіти прикрасили кульками та квітами, підготували арку, цукерки і монети для обсівання. Під оплески присутніх молоді люди вирушили до РАЦСу. А тим часом волонтери накрили солодкий стіл, подбали навіть про весільний торт і «святковий сік із бульбашками».

Сюрприз однозначно вдався, оскільки новостворена українська сім’я була розчулена побаченим і дякувала за таку увагу.
Від імені всіх гостей весільної церемонії наречених привітала директор ліцею Наталія Чайковська, побажавши їм мирного неба і світлої, щасливої долі.

Згодом, звісно, прозвучало традиційне «Гірко!», відтак усі присутні дружньо виконали Держаний Гімн України.
Того дня на молодят чекав ще один сюрприз – можливість провести добу у номері «люкс» готелю «Зефір», який, до речі, ще й надав транспортний засіб для поїздки до РАЦСу.
Варто відзначити, що якраз перед від’їздом Вадима та Аліни на реєстрацію шлюбу поруч із ліцеєм №16 закружляв лелека. Мабуть, це таки гарний знак!

Організатори події вдячні п. Марії (Домашні Смаколики Марія) за оперативне випікання весільного торта, керівництву НВК «Зефір» та ВСІМ-ВСІМ небайдужим, які долучилися до доброї справи!

Ярослав Грицик

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *