Екстрене звернення Дрогобицької міської ради до Президента, Верховної Ради та КМУ

Сьогодні депутати Дрогобицької міської ради зібрались на екстрену позачергову сесію та прийняли звернення до президента України Володимира Зеленського, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України:

 

Ми, депутати Дрогобицької міської ради, засуджуємо дії керівництва Російської Федерації щодо визнання так званих республік «Л/ДНР» та вважаємо неприпустимим втручання країни-агресора у справи незалежної України.

Визнання Російською Федерацією ОРДЛО та введення російських військ на територію України – це цинічне порушення фундаментальних норм міжнародного права, Статуту ООН, Гельсінського Заключного Акту та Будапештського меморандуму. Це фактично відкрите оголошення війни незалежній, європейській, мирній державі. Це легалізація міжнародного вандалізму.

Вважаємо, що визнання з боку Російської Федерації повністю підконтрольних їй маріонеткових утворень є новим етапом російської гібридної війни щодо всього цивілізованого світу.
Цинічні і неадекватні висловлювання Володимира Путіна, який поставив під сумнів сам факт існування української державності, його хворобливі зазіхання на світове панування, свідчать про те, що він не зупиниться на цьому і далі здійснюватиме агресію щодо України та інших країн Центральної та Східної Європи.

Підписання Путіним указів про визнання псевдореспублік та введення військ на територію України розцінюємо як визнання багаторічного посягання на територіальну цілісність та суверенітет України.

Зайве нагадувати, що в Росії не існує жодної демократії, жодного парламентаризму і жодної іншої думки, окрім як самого Путіна. Так званий законодавчий орган в Мордорі потрібен лише для того, щоб юридично оформляти найбожевільніші забаганки кремлівського фюрера.

Тому, це Путін прийняв рішення про визнання терористичних угруповань і долучення їх до «дружньої» компанії Абхазії та Південної Осетії. Його мета зрозуміла – посилити тиск на українську владу та міжнародне співтовариство.

Упродовж восьми років Російська Федерація веде війну проти України, окупувавши частину території нашої держави, анексувавши український Крим, вбиваючи наших військових та мирних мешканців й застосовуючи репресії проти громадян України. Триває повномасштабна гібридна війна, що супроводжується щоденними шантажами України та міжнародної спільноти, яка підтримує нас у прагненні захистити свій суверенітет і недоторканість кордонів.

Ми хочемо чітко заявити: Донбас – це Україна і Крим – це Україна. Ми будемо боротися за нашу Соборну Україну всіма доступними засобами. Але те, що сталося в Україні, – це удар, нанесений по всьому демократичному, цивілізованому світу. Або світ негайно та жорстко відреагує і зупинить цю агресію, або це буде вироком усій системі європейської та світової безпеки, вироком існуючому міжнародному порядку. Тому закликаємо весь демократичний, цивілізований світ мобілізуватись і продемонструвати справжню силу та захистити спільні цінності. Час довести не словами, а діями, що ваші гарантії є справжніми та забезпечать повернення Україні територіальної цілісності та миру.

Звертаємось до Президента України: настав час консолідувати всі гілки влади, всі політичні та громадські сили країни задля захисту та збереження нашої незалежності. В цей час надзвичайної загрози нам всім потрібна Країна національної єдності – з сильною армією, сильною економікою та об’єднаним суспільством.

Тому закликаємо президента України Володимира Зеленського, Верховну Раду та Кабінет Міністрів України невідкладно відреагувати на ворожі дії російської Держдуми!

Для цього нам потрібно послідовно та негайно:
– повністю переглянути та посилити військову доктрину України
– посилити нашу армію багатократно підвищити її бюджет, фінансове забезпечення воїнів та підтримку родин військовослужбовців.
– негайно збільшити фінансування оборонних витрат за рахунок статей, які не є пріоритетними в умовах підвищеної військової загрози.
– налагодити дієву модель співпраці з регіональним органом військового управління територіальної оборони Збройних Сил України та добровольчих формувань щодо організації підготовки навчань (тренувань) підрозділів територіальної оборони ЗСУ і добровольчих формувань територіальної оборони.
– розробити кризовий сценарій створення військово-цивільних адміністрацій у районах ймовірних воєнних дій.
– відкрити кримінальні провадження проти Володимира Путіна та всіх депутатів держдуми РФ, які голосували за визнання Л/ДНР, а також вищих посадових осіб, які готували це рішення.
– прийняти закон України про кримінальну відповідальність за колабораціонізм і російську пропаганду.

У ситуації що склалася, ми закликаємо до єднання усі українські політичні сили, організації, установи і підприємства та мешканців нашої громади довкола захисту України, її державної та територіальної цілісності. У нас один спільний ворог, проти якого ми маємо бути єдиними.

Тільки разом у нас все вийде. Слава Україні!

Джерело: ДМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *