Де в Дрогобичі сховатися у випадку загрози. Мапа захисних споруд

Відтепер на офіційному порталі Дрогобицької міської ради можна оглянути всі споруди, які придатні для укриття населення в разі виникнення надзвичайної ситуації.

Мапу з захисними спорудами міста презентував в онлайн-форматі начальник відділу з питань НС та цивільного захисту населення Дрогобицької міської ради Ігор Юзьв’як. Технічне завдання виконали фахівці Управління цифровізації, інформаційної політики та комунікацій.Про це повідомили в прес-службі Дрогобицької міської ради.

Загалом на мапі представлено 18 захисних споруд Дрогобича, придатних для укриття населення.

Мапа доступна для перегляду на офіційному порталі Дрогобицької міської ради у розділі Smart City. Окрім точної адреси та координат кожної споруди, на сайті доступна інформація про їх статус – тобто готовність до укриття населення. Статус повної готовності присвоюється споруді лише в тому випадку, коли вона обладнана світлом, водою, вбиральнею, системою вентиляції, а також має місця для відпочинку людей та аптечку з необхідними засобами для надання першої медичної допомоги.

Окрім презентації мапи захисних споруд, Ігор Юзьв’як нагадав, як потрібно діяти в разі настання загрози здоров’я та життя громадян.

У випадку виникнення надзвичайної ситуації звучить триразовий уривчастий сигнал сирени, що означає «Увага всім». Таких сирен на території Дрогобицької громади є 22. Почувши сигнал потрібно спокійно увімкнути радіоприймачі, або телевізори та прослухати офіційне повідомлення. Потім потрібно швидко спуститись до найближчої захисної споруди. З собою потрібно взяти документи, продукти харчування та речі першої необхідності підготовані завчасно.

У випадку оголошення тривоги, ховатись потрібно в найближчому захисному приміщенні. У багатоповерхівках ідеальним місцем укриття є підвальні приміщення.

До слова, інтерактивну мапу підготовлено на доручення міського голови Тараса Кучми. Як зазначив очільник громади у понеділок, 14 лютого, під час щотижневої наради, відповідальні структурні підрозділи та службовці повинні провести ефективну інформаційну кампанію серед громади, щоб у випадку настання будь-якої надзвичайної ситуації громадяни знали, що їм потрібно робити та як вберегти себе і близьких.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *