Працівники музею училися навиків військової справи

В Україні від початку року запрацював закон про основи національного спротиву. Тепер у країні формуються Сили територіальної оборони, які у разі загрози виконуватимуть певні завдання у межах своєї місцевості.
Учора, 2 лютого, в ДІКЗ «Нагуєвичі» відбулася теоретично-практичне заняття, в якому працівники музею безпосередньо отримали інформацію від заступника начальника штабу групи Дрогобицької територіальної Самооборони Тараса Пилипишина. Він інформував, що вступити в цю структуру може будь який мешканець нашої громади від 18 до 57 років. Але наголосив, що не потрібно нагнітати панічних настроїв, адже Збройні Сили України мають достатньо сили і засобів, щоб стримати опір можливого нападу російського супостата.
Директор музею Богдан Лазорак зазначив, що вперше в музейних закладах України проводимо такі заходи, на яких кожен з нас повинен розуміти важливість того, що відбувається в даний час, не перебільшуючи і не нехтуючи сьогоднішньою ситуацією.
У свою чергу молодший сержант Львівської 80-ї десантно-штурмової бригади Віталій Шутов ознайомив учасників заняття з умовами служби за контрактом та провів практичні заняття.
Територіальна оборона України – система загальнодержавних, військових та спеціальних заходів, що проводяться у мирний час та у особливий період для протидії військовим загрозам, а також для надання допомоги у захисті українського населення.

Сергій Матійко, фото автора

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *