Очільнику Бориславського Пласту Ігорю Пирогу присвоїли звання “Почесний громадянин Борислава”

Вчора, 27 січня, на засіданні сесії Бориславської міської ради звання “Почесний громадянин Борислава” присвоїли Ігорю Пирогу – очільнику організації “Пласт”. Його ім’я внесуть у міську книгу «Почесний громадянин міста Борислава», вручать посвідчення та нагрудний знак Почесного громадянина.
Міський голова Ігор Яворський зазначив: “Пан Ігор не просто займається з дітьми, а виховує молодь у національно-патріотичному дусі. Ми зараз, у теперішній час, як ніхто інший маємо усвідомити, наскільки для наших дітей таке виховання є важливим. Це – основа, і, на жаль, на державному рівні до недавнього часу цьому практично взагалі не приділялася увага. Діти – наше майбутнє. Якщо вони правильно виховані, у них сформована свідомість, якщо вони живуть з любов’ю до своєї країни, то це дуже багато значить”.
Ігор Іванович Пиріг народився в місті Бориславі 2 квітня 1957 року. Випускник четвертої школи. Усвідомлюючи роль молоді у державотворенні пан Ігор 15 жовтня 1989 року відновлює діяльність пластового руху у Бориславі при школі № 5. З того часу Бориславський Пласт виховав більше тисячі осіб. Ігор Іванович пройшов вишколи 1990 року у Славську та Стрию. У 1991 році отримав дозвіл на право виховання уладів. А через рік прийняв пластову присягу. З 1994 по 1998 рік Ігор Пиріг працював завідувачем відділу молоді при Бориславській міській раді. За його ініціативи вперше у Бориславі створено резидентуру шкільництва. З 1998 року і дотепер Ігор Пиріг – Пластовий сеньйор. У жовтні 2021 року минуло 32 роки з часу перших пластових сходин. Пан Ігор видав дві збірки сентенцій, афоризмів, поезії “Думки з приводу і без”. Члени клубу публікують свої твори в газетах і журналах України. Протягом 30 років діяльності у “Пласті” Ігор Пиріг провів десять тисяч годин занять з дітьми на різну тематику на громадських засадах. Бориславський “Пласт” виховує цілі династії інтелектуалів, патріотів, свідомих громадян. З нагоди 10-ї річниці Незалежності України за вагомий внесок у розбудову суверенної Української держави та активну громадсько-політичну діяльність нагороджений пам’ятним годинником “Від Президента України”.
Інформація Бориславської міської ради 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *