П’яні дівчата-підлітки потрощили лампадки на дрогобицькому кладовищі

Інцидент стався на свято Степана, 9 січня, у Дрогобичі.  Двоє дівчат-підлітків, як з’ясувалося згодом, учениці сьомого і десятого  класу однієї з дрогобицьких шкіл, будучи напідпитку, зайшли на цвинтар, що на вул. М.Грушевського, та жбурляли ногами, трощили лампадки по могилах і біля каплички.

Це побачили люди і викликали поліцію. Оперативна група приїхала і затримала дівчат, склала адмінпротокол, а також  повідомили батькам і адміністрацію школи. Про це МедіаДрогобиччина повідомили члени ініціативної групи, які нещодавно організували толоку та прибрали територію і занедбані могили на кладовищі. Люди хочуть  привернути увагу до цього кричущого випадку, а також нагадати батькам, щоб пильніше займалися вихованням своїх дітей.

У Дрогобицькому відділі поліції нам підтвердили, що ця подія мала місце,  і повідомили, що за фактом адміністративного порушення  ст. 184 част. 1 КАУП батьки дівчат понесуть адміністративну відповідальність у вигляді штрафу.

Стаття 184 КУпАП передбачає, що ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання і виховання малолітніх та неповнолітніх дітей тягне за собою попередження або накладення штрафу від 850 – 1700 грн.

 

На фото Ярослава Грицика: цвинтар у Дрогобичі по вулиці Грушевського, де стався інцидент. Світлини зроблені після того, як ініціативна група дрогобичан організувала толоку та прибрали цвинтар і занедбані могили.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *