У Бориславі освятили оновлений храм Святої Анни. ФОТО 

Сьогодні, 22 грудня, символічно у День Святої Анни у Бориславі відбулося освячення оновленого храму Святої Анни. З цієї нагоди відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив єпископ Самбірсько-Дрогобицької єпархії, владика Ярослав (Приріз) у співслужінні з понад 20 священиками УГКЦ із Бориславського, Трускавецького, Дрогобицького, Стрийського, Підбузького та Сколівського деканатів. Про це повідомили в прес-службі Бориславської міської ради.

Перед початком Богослужіння відбулася зустріч владики та освячення храму й оновлених розписів. Літургію супроводжував спів хору заслуженого Прикарпатського ансамблю пісні та танцю України “Верховина”. Участь в урочистостях взяв міський голова Ігор Яворський.

Після завершення Літургії владика Ярослав подякував отцю-декану Роману Василіву, та всім, хто трудився над реставрацією храму.

Церква Святої Анни – це колишній костел, збудований ще у 1902 році. На сьогодні храм – один із найбільших паломницьких центрів Української греко-католицької церкви, де знаходяться понад 1000 мощей святих.

Фото Бориславської міської ради

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *