Командувач Нацгвардії відкрив у Дрогобичі оновлені казарми

Сьогодні в Дрогобичі на території військової частини 3002 відбулося відкриття оновленої казарми для патрульної роти 2 Галицької бригади Національної гвардії України. Захід відбувся за участі командувача Національної гвардії України генерал-полковника Миколи Балана.

У своїй промові високопоставлений гість привітав підлеглих та дав настанови гвардійцям, які несуть службу в Дрогобичі, гідно представляти Національну Гвардію, щоб заслужити повагу та довіру від місцевих мешканців. Також генерал-полковник зробив невеличкий екскурс в історію міста Котермака і, розповівши про  принади краю, побажав гвардійцям знайти в Дрогобичі свою долю і створювати тут свої сім’ї.

Микола Баклан зазначив, що вихідці з Львівщини, зокрема і з Дрогобича, проявили себе як кращі воїни Нацгвардії, в тому числі у війні на сході України. «Тож, символічно, що День народження підрозділу Нацгвардії в Дрогобичі буде в один день з Днем міста Дрогобича» – наголосив командувач Нацгвардії.

Відтак вітальне слово мали міський голова Дрогобича Тарас Кучма та депутат Львівської обласної ради Святослав Стефанків, а відомий митець, іконописець, волонтер  Левко Скоп подарував дрогобицьким нацгвардійцям свою ікону. Після перерізання символічної стрічки  відбулося освячення приміщення за участю духовенства.

Варто зазначити, що за досить короткий період військовослужбовці Нацгвардії стали частиною місцевої громади. Сьогодні, 21 вересня, до 930-ї річниці Дня міста об 12.00 ансамбль пісні та танцю Національної гвардії України офіційно відкрив програму святкування на Площі Ринок, де були присутні військовослужбовці дрогобицької роти, а також була представлена військова техніка гвардійців.

Створення підрозділу було ініційовано місцевою владою міста Дрогобича. Дрогобицька патрульна рота приступила до охорони громадського порядку у місті Дрогобичі в червні 2021 році. Її завдання: здійснення охорони громадського порядку, взаємодія з працівниками Національної поліції з метою протидіяти вуличній злочинності, миттєво реагувати на протиправні дії, оберігати мир та спокій мешканців та гостей міст Дрогобич, Стебник, Борислав і Трускавець. Нацгвардійці несуть службу з охорони громадського порядку як спільно з працівниками поліції, так у складі самостійних піших патрулів 5 днів на тиждень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *