На V Етнофестивалі в Нагуєвичах працювали  73  локації

Учора, 28 серпня, в рамках святкування 165-ти літнього ювілею з дня народження Івана Франка в Нагуєвичах відбувся V-ий Етнофестиваль. На території Державного історико-культурний заповідника «Нагуєвичі”-Park of Naguevychy» працювали 73 різнопланові локації.

Відвідувачі Заповідника мали можливість долучитися до різноманітних квестів та майстер-класів. Зокрема, це гончарство, ковальство, петриківський розпис, майстер-класи з соломи, вати, піску, шкіри, воску, дерева, гуцульської музики, пекарства, ляльок-мотанок, народного хусткування, витинанок, реконструкція бойківських обжинків тощо.

Одна з локацій ярмарку на фесті належала представникам Дрогобицького солевиварювального заводу, які презентували свою продукцію Усі кошти, виручені з ярмарку, будуть спрямовані на оновлення дверей до солеварні

На фесті презентували 3  унікальні виставки: Невідомі і мало відомі портрети Івана Франка 1930-1990-х рр»; «ФРАНКО-БАЙК» від мотоклубу з Дрогобича, та реконструйовану кімнату Дому письменника в Нагуєвичах. Також відбулися відбулися наукові презентації книг, кіно-,фото-хронік, виставок і відкриттів.

Завдяки старанням організаторів, зокрема колективу Заповідника на чолі з директором Богданом Лазораком, підтримці меценатів та сонячній погоді заходи пройшли на високому рівні,  свято видалося на славу!

Тут було цікаво і дорослим і дітям, територія Заповідника перетворилася на великий просвітницький простір, де цілком природньо на фоні дитячих веселощів поєднувалися серйозні розмови маститих науковців та політиків.

Вечером на присутніх чекала  концертна програма, яку завершив виступ гурту «Пацики з Франека».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *