У Нагуєвичах  відбувся інтеграційний захід “Скарби культури для всіх людей”

Цей проєкт – один з переможців цьогорічного конкурсу мистецьких проєктів серед громадських організацій Львівщини, який отримав фінансову підтримку з обласного бюджету. Захід організувала ГО «Дрогобицьке добровільне товариство захисту дітей та молоді з інвалідністю «Надія»». Ось уже 30 років Товариство проводить просвітницьку інклюзивну кампанію та створює ряд мистецьких заходів, учасниками яких є творчі діти та молодь з інвалідністю, що власним прикладом демонструють успіхи в мистецтві. Про це повідомила прес-служба ЛОДА.

23 липня близько 40 учасників з особливими потребами мали змогу не тільки ознайомитися із музейними експонатами архіву Івана Франка, але й взяти участь у різноманітних заходах. Зокрема, це театралізована екскурсія «Стежками Івана Франка», прогулянка старовинним фіакром територією заповідника та селом Нагуєвичі, майстер-класи з вокалу і хореографії. Завершився захід вечірньою ватрою та етно-частуваннями.

«Діти та молодь з інвалідністю, які потребують постійного стороннього супроводу, теж мають право знати, бачити те, що є доступним для кожного бажаючого доторкнутись до цієї культурної спадщини. Тому даний проект – це чудова можливість це зробити»,- зазначила керівник ГО «ДДТЗДІ «Надія» Ірина Дзюрах.

Фото Львівської ОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *