У Львівській обласній лікарні вперше пересадили серце та нирку

Команда кардіохірургів Львівської обласної клінічної лікарні вперше та самостійно зробила пересадку серця, а судинні хірурги – нирки. 

«Донором став пацієнт, котрому було констатовано смерть мозку. Родина з розумінням поставилася до вилучення органів і погодилася на донорство. Єдина державна інформаційна система трансплантації обрала нам реципієнтів, які перебували на листі очікування в Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги м.Львова.

Їх було доставлено до нашого медзакладу на трансплантацію серця та нирки. Другу нирку після вилучення та спеціальної підготовки було віддано команді лікарні швидкої допомоги», – зазначив генеральний директор обласної лікарні Михайло Гичка, передає пресслужба ЛОР.

 

Додамо, що трансплантація є надпріоритетним напрямом для МОЗ. Торік було зроблено чимало системних кроків, які дозволили запустити процес здійснення операцій в українських лікарнях. Тож в рік в Україні проводиться більше сотні таких операцій.

Також у Львові пересадку органів проводять на базі лікарні швидкої допомоги, тут у травні 2020 року відкрили Центр трансплантології.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *