Медичні заклади у селах гірської зони Східницької ОТГ – під загрозою зникнення

9 березня відбулось засідання постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту за участі новопризначеного голови райдержадміністрації Степана Кулиняка та голови районної ради Андрія Шевкенича.
Серед інших питань – питання про внесення змін до рішення районної ради від 29.12.2020 №28 “Про передачу бюджетних установ та майна зі спільної власності територіальних громад району у власність ОТГ”.
За повідомленням прес-служби Дрогобицької районної адміністрації, одним з найважливіших питань, які розглянули депутати – подальше функціонування закладів охорони здоров’я, переданих до комунальної власності територіальних громад. Йшлося, зокрема про ситуацію із медичними закладами гірської частини району, яка увійшла до Східницької територіальної громади.
На комісії зазначалося, що через бездіяльність місцевої влади Східницької ОТГ мешканці цих населених пунктів можуть залишитися без лікарської допомоги. Керівництво району неодноразово зверталося до влади Східницької ОТГ з метою пришвидшення процесу. Однак, станом на сьогодні результату немає. Тому, якщо Східницька ОТГ найближчим часом не розпочне процес створення свого КНП, медичні заклади у селах гірської зони перестануть функціонувати.
Голова райдержадміністрації Степан Кулиняк підкреслив, що вся відповідальність за критичну ситуацію,  яка може скластися у сфері охорони здоров’я на території Східницької громади, лягає на керівництво Східницької ОТГ.
Називається, з хворої голови – на здорову.
Адже не проблема взяти на баланс. Питання – хто фінансуватиме ?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *