У Дрогобичі та Стебнику можна перевірити себе на наявність антитіл до COVID-19

У КНП «Дрогобицька міська поліклініка» та КНП «Стебницька міська лікарня»  впродовж двох тижнів проводять тестування методом імуно-ферментного аналізу. Цей вид тестування дозволяє оперативно визначити чи на даний момент людина є хворою на коронавірус, або ж чи вона вже перехворіла і в організмі виробились антитіла до цього захворювання.

Про це інформує пресслужба Дрогобицької міської ради.

Першочергово тестують медиків, працівників правоохоронних органів та дошкільних начальних закладів, які контактуватимуть з дітьми.

Однак, пройти ІФА-тестування може кожен охочий на платній основі.

Виконавчий комітет Дрогобицької міської ради своїм рішенням у четвер, 18 червня, затвердив тарифи на платні послуги з ІФА-тестування, йдеться в повідомленні.

ІФА-тестування «Ig G-COVID-19», який дозволяє дізнатися, чи перехворіли ви на коронавірус COVID-19 у безсимптомній формі та чи виробив організм антитіла до вірусу, як і у КНП «Дрогобицька міська поліклініка», так і у КНП «Стебницька міська лікарня» становить 185 гривень.

ІФА-тестування «Ig М-COVID-19», призначеного для виявлення активної фази перебігу захворювання на COVID-19 на даний момент, становить 150 гривень.

Для проходження такого тестування, як зазначають у відділі охорони здоров`я ДМР, необхідно звернутися до свого сімейного лікаря.

 

Нагадаємо, такі ж обстеження на платній основі (150 грн) мають можливість пройти й мешканці Борислава – у відділенні поліклініки, що на вул. Куліша, та у відділенні дитячої поліклініки, що на вул. Героїв ОУН-УПА , з понеділка по п’ятницю з 9.00 о 11.00.

 

Додамо, що ІФА-тест виявляє імунну реакцію на вірус — рівень антитіл.

Експрес-тести також виявляють антитіла в організмі як відповідь на антиген, проте мають низьку чутливість та специфічність порівняно з ІФА-тестами.

ПЛР-дослідження виявляє вірус, тобто його генетичний матеріал.

Таким чином, позитивний результат ІФА-тесту буде додатковою підставою для ПЛР-дослідження.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *